Terras Parijs - Gelukkige momenten in Parijs #14
Parijs

Gelukkige momenten in Parijs #14

Als ik in Parijs ben, dan geniet ik altijd intens. Alles wat ik om mij heen zie en beleef, schrijf ik op om dit te delen in mijn rubriek gelukkige momenten in Parijs #13. Parijs doet wat met mij. Al vanaf het allereerste begin dat ik de stad bezocht, voelde ik een klik en de liefde voor deze stad is alsmaar gegroeid met de jaren en de vele trips naar de stad van de liefde. Parijs geeft me de inspiratie die ik vooral gebruik voor dit blog, maar ook voor het boek dat ik aan het schrijven ben. Een oneindige en grote liefde voor een stad die mij toch elke keer weer weet te verrassen en ik nog lang niet op uitgekeken ben en waar ik hopelijk nog heel vaak kan komen om nog meer gelukkige momenten in Parijs te beleven en deze met jullie te kunnen delen. Lees je mee?

Rooftop Galeries Lafayette Paris e1532693416350 - Gelukkige momenten in Parijs #14

Op 23 augustus 2021 schreef ik op mijn blog:

Dit is even geen moment die ik in Parijs heb beleefd, maar ik droom al maanden van de eerste keer dat ik weer naar Parijs ga na een hele lange tijd (lees: twee jaar!). De laatste keer dat ik in Parijs was, was in oktober 2019, toen we onze 10 jarige huwelijksjubileum hebben gevierd. In december zouden we weer gaan, maar helaas waren er toen stakingen en heb ik alles moeten annuleren en toen kwam de pandemie. Ik heb nu nog geen idee wanneer ik naar Parijs ga. Ik vind het toch nog een beetje te onzeker, maar wanneer het kan, dan zit ik zo in de Thalys 1f642 - Gelukkige momenten in Parijs #14

En dat gebeurde vrijdag 29 april, een goed half jaar na de publicatie van mijn gelukkige momenten in Parijs #13. Ik deel vandaag een aantal gelukkige momenten in Parijs van onze vijfdaagse citytrip.

Mijn gelukkige momenten in Parijs

De Thalys zien aankomen en beseffen dat we nu echt naar Parijs gaan!

Een echt Frans ontbijtje nuttigen direct na aankomst.

Ons vertrouwde hotel binnenlopen en constateren dat er niets veranderd is. Gelukkig, want dit hotel blijft ons favoriet om wat het is.

Een mooie kamer krijgen met een grote foto van de Eiffeltoren op de muur.

En voor het eerst sinds lange tijd weer voor de Eiffeltoren staan. Het blijft een magische bezienswaardigheid.

In de Franse meteo app zien dat het vijf dagen droog blijft, de zon schijnt en 20 graden wordt!

Twee mooie streepjesshirt van het Franse merk Armor Luxe op de kop tikken.

Een fotosessie voor de deur van het appartement waar mijn boek zich o.a. afspeelt.

Genieten van de kleuren en geuren van uitgestald groenten en fruit in de rue Cler.

Dineren in brasserie ‘la Coupole’ in de wijk Montparnasse, ter gelegenheid van ons 12,5 jarig huwelijksjubileum. Deze brasserie werd opgericht in 1927 en de vaste clientele waren de leden van de Lost Generation, zoals Ernest Hemingway. Het was een grote ervaring, waar ik in een andere blog uitgebreider op terug zal komen.

 

Dit waren een aantal gelukkige momenten in Parijs van onze citytrip. Binnenkort deel ik er nog veel meer!

 

Op zoek naar meer inspiratie? Check dan mijn blog over Parijs

 

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: