Gelukkige momenten in Parijs #13
Parijs

Gelukkige momenten in Parijs #13

Als ik in Parijs ben, dan geniet ik altijd intens. Alles wat ik om mij heen zie en beleef, schrijf ik op om dit te delen in mijn rubriek gelukkige momenten in Parijs #13. Parijs doet wat met mij. Al vanaf het allereerste begin dat ik de stad bezocht, voelde ik een klik en de liefde voor deze stad is alsmaar gegroeid met de jaren en de vele trips naar de stad van de liefde. Parijs geeft me de inspiratie die ik vooral gebruik voor dit blog, maar ook voor het boek dat ik aan het schrijven ben. Een oneindige en grote liefde voor een stad die mij toch elke keer weer weet te verrassen en ik nog lang niet op uitgekeken ben en waar ik hopelijk nog heel vaak kan komen om nog meer gelukkige momenten in Parijs te beleven en deze met jullie te kunnen delen. Lees je mee?

Mijn gelukkige momenten in Parijs

Dit is even geen moment die ik in Parijs heb beleefd, maar ik droom al maanden van de eerste keer dat ik weer naar Parijs ga na een hele lange tijd (lees: twee jaar!). De laatste keer dat ik in Parijs was, was in oktober 2019, toen we onze 10 jarige huwelijksjubileum hebben gevierd. In december zouden we weer gaan, maar helaas waren er toen stakingen en heb ik alles moeten annuleren en toen kwam de pandemie. Ik heb nu nog geen idee wanneer ik naar Parijs ga. Ik vind het toch nog een beetje te onzeker, maar wanneer het kan, dan zit ik zo in de Thalys 🙂

Genieten van het uitzicht op Parijs vanaf het dakterras van warenhuis Galeries Lafayette. Ik kan daar echt een hele tijd van genieten (en wegdromen….)

Stilte van Parijs ervaren tijdens een vroege ochtend in Montmartre. Dit vind ik nog steeds een van de meest speciale momenten.

rue Lepic Montmartre e1546618397202 - Gelukkige momenten in Parijs #13

Tijdens een hele warme zomerdag een perfect schaduwplekje vinden in het Jardin du Luxembourg en daar uren blijven zitten om mensen te kijken en gezellig te kletsen.

Om daarna te genieten van een drankje bij Cafe de Flore…cliche, maar blijft een topplek!

Een boek lezen in de metro… a la Parisienne!

Een rondvaart maken en genieten van Parijs vanaf het water. Dat is toch weer een hele andere ervaring en je geeft je voeten even rust.

Winkelen bij bijzondere winkels in de passages van Parijs, zoals Galerie Vivienne of Passage Jouffroy

Passage Jouffroy - Gelukkige momenten in Parijs #13

‘s Avonds de gezellige sfeer proeven in het Quartier Latin

Een hele middag spenderen op het terras van cafe le Bonaparte in Saint Germain des Pres en het Parijse leven aanschouwen.

Mode inspiratie opdoen bij le Bon Marche. Hier worden vooral designerkleding verkocht.

Iets lekkers halen bij de boulangerie op de hoek en dat in het park opeten.

 

Op zoek naar meer inspiratie? Check dan mijn blog over Parijs

 

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: