Eiffeltoren Parijs
Parijs

Gelukkige momenten in Parijs #12

Als ik in Parijs ben, dan geniet ik altijd intens. Alles wat ik om mij heen zie en beleef, schrijf ik op om dit te delen in mijn rubriek gelukkige momenten in Parijs #12. Parijs doet wat met mij. Al vanaf het allereerste begin dat ik de stad bezocht, voelde ik een klik en de liefde voor deze stad is alsmaar gegroeid met de jaren en de vele trips naar de stad van de liefde. Parijs geeft me de inspiratie die ik vooral gebruik voor dit blog, maar ook voor het boek dat ik aan het schrijven ben. Een oneindige en grote liefde voor een stad die mij toch elke keer weer weet te verrassen en ik nog lang niet op uitgekeken ben en waar ik hopelijk nog heel vaak kan komen om nog meer gelukkige momenten in Parijs te beleven en deze met jullie te kunnen delen. Lees je mee?

Mijn gelukkige momenten in Parijs

De Eiffeltoren gehuld in mist. Dit gaf een hele mysterieuze sfeer. Het was alleen jammer dat we net voor de eerste dag tickets hadden besteld. We kwamen niet verder dan de tweede verdieping, maar dat mocht de pret niet drukken.

De straat waar mijn boek zich grotendeels afspeelt, bezoeken en een foto maken voor de deur van het desbetreffende appartement. Wat zich achter deze deur allemaal afspeelt, hoop ik ooit aan jullie te kunnen laten lezen.

Dineren in een Italiaans restaurant in de rue Cler (Tribeca). We kregen een tafeltje aan het raam en dat heb ik het liefste, want ik kijk graag mensen en vooral in Parijs.

Een prachtige foto van de Eiffeltoren schieten, omhuld met mist en licht. Heel bijzonder en het is een van mijn favoriete Eiffeltoren foto’s.

Eiffeltoren at night e1546607350643 - Gelukkige momenten in Parijs #12

Montmartre op een stille ochtend… een prachtig licht en bijna geen mens te zien…een hele bijzondere ervaring.

Mijn zintuigen verwennen door de patisseries, traiteurs en fromageries in de rue des Martyrs.

Genieten van het uitzicht op Parijs vanaf het dakterras van Galeries Lafayette. Koud was het wel, maar door het prachtige uitzicht was ik dat weer snel vergeten.

Een nieuwe brasserie (Cafe Sofa in de rue la Fayette) ontdekken en genieten van een heerlijke geitenkaassalade.

Wandelen door de Parijse passages. Hier vind je bijzondere winkeltjes en mooie architectuur.

De tuinen van het Palais Royal in de winter.

Jardin du Palais Royal - Gelukkige momenten in Parijs #12

Nog meer mooie momenten

Een wandeling door Parijs in als de schemering valt…prachtig!

Macarons eten bij Pierre Herme en een doosje kopen om mee te nemen naar huis.

De wijk Saint-Germain des Pres ontdekken met de stille straatjes, het idylisch Place de Furstemberg en genieten van een drankje bij Cafe de Flore.

Niet de metro naar het hotel nemen, maar wandelen door de straten en genieten van al het moois dat Parijs te bieden heeft.

Genieten van een afscheidsdiner bij Cafe du Nord aan de overkant van het Gare du Nord. Uiensoep, lasagna en een citron presse, want was was het koud die dag!

Parijs vind ik echt een aanrader tijdens het winterseizoen. Gezelligheid van de warme cafe’s, de verlichte straatjes en natuurlijk de solden die in januari beginnen.

Ben jij weleens in Parijs geweest in de winter?

Op zoek naar meer inspiratie? Check dan mijn blog over Parijs

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: