Gelukkige momenten in Parijs #12

Eiffeltoren in de mist - Gelukkige momenten in Parijs #12

Gelukkige momenten in Parijs #12

Twee jaar geleden vertrok ik net na de kerstdagen naar Parijs om de magische kerstsfeer aldaar te proeven. Het leek me leuk om de gelukkige momenten in Parijs uit die tijd met jullie te delen. Parijs in de winter…lees je mee?

De Eiffeltoren gehuld in mist. Dit gaf een hele mysterieuze sfeer. Het was alleen jammer dat we net voor de eerste dag tickets hadden besteld. We kwamen niet verder dan de tweede verdieping, maar dat mocht de pret niet drukken.

De straat waar mijn boek zich grotendeels afspeelt, bezoeken en een foto maken voor de deur van het desbetreffende appartement. Wat zich achter deze deur allemaal afspeelt, hoop ik ooit aan jullie te kunnen laten lezen.

Dineren in een Italiaans restaurant in de rue Cler (Tribeca). We kregen een tafeltje aan het raam en dat heb ik het liefste, want ik kijk graag mensen en vooral in Parijs.

Een prachtige foto van de Eiffeltoren schieten, omhuld met mist en licht. Heel bijzonder en het is een van mijn favoriete Eiffeltoren foto’s.

Eiffeltoren at night e1546607350643 - Gelukkige momenten in Parijs #12

Montmartre op een stille ochtend… een prachtig licht en bijna geen mens te zien…een hele bijzondere ervaring.

Mijn zintuigen verwennen door de patisseries, traiteurs en fromageries in de rue des Martyrs.

Genieten van het uitzicht op Parijs vanaf het dakterras van Galeries Lafayette. Koud was het wel, maar door het prachtige uitzicht was ik dat weer snel vergeten.

Een nieuwe brasserie (Cafe Sofa in de rue la Fayette) ontdekken en genieten van een heerlijke geitenkaassalade.

Wandelen door de Parijse passages. Hier vind je bijzondere winkeltjes en mooie architectuur.

De tuinen van het Palais Royal in de winter.

Jardin du Palais Royal - Gelukkige momenten in Parijs #12

Een wandeling door Parijs in als de schemering valt…prachtig!

Macarons eten bij Pierre Herme en een doosje kopen om mee te nemen naar huis.

De wijk Saint-Germain des Pres ontdekken met de stille straatjes, het idylisch Place de Furstemberg en genieten van een drankje bij Cafe de Flore.

Niet de metro naar het hotel nemen, maar wandelen door de straten en genieten van al het moois dat Parijs te bieden heeft.

Genieten van een afscheidsdiner bij Cafe du Nord aan de overkant van het Gare du Nord. Uiensoep, lasagna en een citron presse, want was was het koud die dag!

Parijs vind ik echt een aanrader tijdens het winterseizoen. Gezelligheid van de warme cafe’s, de verlichte straatjes en natuurlijk de solden die in januari beginnen.

Ben jij weleens in Parijs geweest in de winter?

Gerelateerde artikelen

12 reacties

  1. Ik vind elk jaargetijde interessant, in elke stad. Enige nadeel van de winter is, dat het koud is, en dat je dan minder graag de hele dag door een stad loopt. Maar dat geldt ook voor de hitte, dan is het ook onmogelijk om veel te doen. Ik zou het leuk vinden als eens meer mensen buiten de standaard tijden op vakavtie gaan, gewoon om iets anders te beleven. De fotos zijn extreem mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.