Explosie van kleur op de bloemenmarkt van Nice
Franse Riviera

Explosie van kleur op de bloemenmarkt van Nice

Een kleurrijke markt

Omdat we dit weekend een voorproefje op het voorjaar mogen beleven, leek het mij leuk om dat ook op mijn blog te doen. Nice is een van mijn favoriete bestemmingen. Als ik een paar dagen moet relaxen, reis ik graag naar deze stad, waar ik me ook thuis voel 🙂  Een van mijn favoriete plekken is de bloemenmarkt in Nice , de Cours Saleya.
Wanneer je hier rondloopt, worden je zintuigen geprikkeld door de prachtige kleuren van de huizen, de groenten, het fruit en de geuren van de bloemen. Het is een van mijn favoriete plekken in Nice. Maar eerst zal ik meer vertellen over de historie van dit unieke plein.

Geschiedenis

De Cours Saleya is het meest traditionele en levendig plein van Nice. Het plein is perfect gelegen in het oude centrum van Nice (Vieux Nice) en is altijd het hart van de stad geweest. In 1706 werden de stadswallen afgebroken en vervangen door huizen die bekend staan ​​als ‘les Ponchettes’. Deze huizen waren oorspronkelijk kleine pakhuizen van vissers en aan het begin van de 18e eeuw kregen de huizen een andere bestemming. Er kwamen terrassen en meer ruimte waar de lokale bevolking kon wandelen en genieten van de zee en de uitzichten.
De groenten- en fruitmarkt bestaat sinds 1861. Al snel volgde de bloemenmarkt. De bloemen werden wereldwijd verzonden en de markt bleef zeer snel groeien.

Cours Saleya Nice terras 1024x512 - Explosie van kleur op de bloemenmarkt van Nice

Het plein nu

Sinds 1980 is het Cours Saleya een voetgangersgebied. De selectie van producten is tegenwoordig gevarieerder. Kruiden, zepen en lokale delicatessen. Je kunt elke dag de markt bezoeken, behalve op maandag, wanneer er een brocante markt wordt gehouden. Van mei tot september kun je ‘s avonds genieten van een kunst- en ambachtmarkt, dat extra sfeer geeft aan het plein. De geuren van de vele restaurants die zich rondom het plein bevinden, serveren o.a. typische Nicoise gerechten. Dit plein is een ware hotspot in het Vieux-Nice (oude stad).

Overdag is de markt een ware kleurexplosie. Als je hier rondloopt, vergeet dan niet om naar de gebouwen om je heen te kijken. De kleuren van de huizen rond het plein steken prachtig af op de prachtig gearrangeerde groenten en fruit in de marktkraampjes.
Mijn tip: koop hier je lunch. Een verse baguette, een stuk kaas, fruit en een fles drinken en geniet van deze smaakexplosie met uitzicht op zee. Ik krijg er al zin in!

Geniet van de foto’s! Deze markt is een waar feest voor de zintuigen!

Een explosie van kleuren

Markt Nice - Explosie van kleur op de bloemenmarkt van Nice

Markt Nice fruit - Explosie van kleur op de bloemenmarkt van Nice

Markt Nice bezoeken - Explosie van kleur op de bloemenmarkt van Nice

Kleurexplosie markt Nice - Explosie van kleur op de bloemenmarkt van Nice

Groenten markt Nice - Explosie van kleur op de bloemenmarkt van Nice

Groenten en fruit markt Nice - Explosie van kleur op de bloemenmarkt van Nice

Cours Saleya markt Nice - Explosie van kleur op de bloemenmarkt van Nice

Bloemenmarkt Nice - Explosie van kleur op de bloemenmarkt van Nice

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: