Schrijven - En toen drukte ik op de SEND knop...
Boeken & Schrijven

En toen drukte ik op de SEND knop…

Vorige week vrijdag was het zover. Deze dag had ik mijzelf als deadline gesteld om voor de laatste keer de puntjes op de i te zetten in mijn manuscript. Ik voelde dat ik er klaar voor was. Het boek waar ik ongeveer vijf jaar aan heb gewerkt, met tussendoor een langere pauze, zou ik moeten gaan lostaten…Nog nooit had iemand een woord ervan gelezen. Elke keer als ik door het manuscript scrollde, voelde ik dat dit een verhaal was, dat ik echt moest delen. Is het autobiografisch? Zeker niet, maar er zitten wel elementen in die op mij als persoon betrekking hebben. Ik laat er nog niet teveel over los, omdat ik de spanning op wil bouwen en jullie nog meer nieuwsgierig wil maken.

De laatste fase van mijn manuscript

Op dit blog heb ik al vaker een boek update geplaatst en steeds droomde ik van het moment dat ik het laatste woord zou typen en denken: ja, nu is het echt af! Ik heb de zomer gebruikt om het manuscript te herschrijven en toen kreeg ik het idee om het manuscript professioneel te laten redigeren, alvorens ik het op zou sturen naar een uitgever. Dit manuscript heb ik overal geschreven. Thuis, in een cafe in Amsterdam, in de trein en ook eens op vakantie, omdat ik opeens heel veel inspiratie kreeg. Het verhaal heeft zich met het schrijven gevormd. Ik had een boekje vol aantekeningen, karakterschetsen, locatiebeschrijvingen die ik bijwerkte en raadpleegde. Het is een mooi boekje als ‘aandenken’ aan het schrijven aan dit manuscript.

Schrijven in het parkje e1532789414497 - En toen drukte ik op de SEND knop...

En toen drukte ik op de SEND knop…

En toen was het moment daar…ik las de laatste woorden, drukte op Save en opende mijn mail om het manuscript op te sturen naar mijn redacteur. Ik tikte een mail, voegde het manuscript toe en voelde hoe de (leuke!) spanning steeg. En toen drukte ik op de SEND knop…

Het manuscript was onderweg om gelezen en verbeterd te worden. Voor het eerst zou iemand mijn verhaal echt gaan lezen. En ik ben zo benieuwd naar het resultaat!

 

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: