Palais Royal Parijs
Parijs

Een wandeling door het Palais Royal in Parijs

Vorig jaar juni was ik een paar dagen in Parijs en ontdekte ik in de laatste uren voordat ik de metro naar Gare du Nord moest nemen, een prachtige plek.

Het Palais Royal

Het was een hele warme dag en ik had de nodige kilometers er al op zitten. Ik verlangde naar een plek waar ik even kon uitrusten en in de schaduw kon zitten voordat ik naar huis zou afreizen. Alleen die gedachte al maakte me al verdrietig. De laatste uren in mijn geliefde stad, wilde ik onvergetelijk maken. Bijvoorbeeld nog iets nieuws ontdekken op de valreep.

En dat gebeurde.

Ik liep langs het Louvre, stak de straat over naar de Rue Saint-Honore, langs Place Colette en het bekende cafe Le Nemours en theater La Comedie Française waar net mensen uit kwamen na een voorstelling. Ik liep een straatje in en stond op de binnenplaats van het Palais Royal waar ik oog in oog kwam te staan met zwart-witte paaltjes. Deze had ik wel eerder gezien op foto’s. Ze worden Colonnes de Buren (of Les Deux Plateaux) genoemd naar de Franse kunstenaar Daniel Buren. Het is een geliefde plek om selfie foto’s te maken merkte ik.

Colonnes de Buren e1557589007307 - Een wandeling door het Palais Royal in Parijs

Colonnes de Buren Palais Royal e1557589028633 - Een wandeling door het Palais Royal in Parijs

Ik keek om mij heen en aanschouwde het Palais Royal. Het Palais Royal is een voormalig koninklijk paleis met bijbehorende tuin waar ik heel nieuwsgierig naar was. Waar zou deze zich bevinden? In het paleis zit tegenwoordig het Franse Ministerie van Cultuur, de Franse Raad van State en Grondwettelijke Raad.

Het was druk op de binnenplaats. Iets wat ik graag wilde ontvluchtten. Ik liep rond en zag een hek en daarachter de tuin waar ik zo nieuwsgierig naar was.

Jardin du Palais Royal

Het eerste dat ik merkte toen ik de tuin binnenstapte, dat ik binnen een paar seconden van een hele drukke plek, in een soort sereniteit terecht was gekomen.

Jardin du Palais Royal e1557589061375 - Een wandeling door het Palais Royal in Parijs

Herenhuizen Jardin du Palais Royal e1557589086774 - Een wandeling door het Palais Royal in Parijs

Genieten in jardin du Palais Royal e1557589121983 - Een wandeling door het Palais Royal in Parijs

Wandelen door Jardin du Palais Royal e1557589290731 - Een wandeling door het Palais Royal in Parijs

Het park is omsloten door prachtige herenhuizen en op de begane grond vind je winkelgalerijen. In het midden van de tuin vind je een prachtige fontein, de Pol Bury, omringd met de bekende groene stoeltjes die je ook in Jardin du Luxembourg en de Tuilerieën vindt. Ik wandelde over de paden die beschaduwed werden door de bomen, die in twee rijen en parallel aan elkaar staan. Wat een prachtige hidden gem, midden in het 1e arrondissement van Parijs! De stilte was bijna onwerkelijk. Aan het eind zag ik Café Kitsune waar je heerlijke koffie en taartjes kunt eten. Dit keer sloeg ik dat over maar de volgende keer trakteer ik me hier zeker op een eclair.

Cafe Kitsune Parijs 1024x681 - Een wandeling door het Palais Royal in Parijs

Galerij Jardin du Palais Royal - Een wandeling door het Palais Royal in Parijs

Ik liep richting de fontein waar mensen genietend van de zon een boek lazen of met elkaar praatten. Verder zag ik een inham met aan weerskanten prachtige rozen en bankjes. Een perfecte plek om een boek te lezen of te genieten van de rust en de zon.

Jardin du Palais Royal Parijs e1557589205997 - Een wandeling door het Palais Royal in Parijs

Witte rozen e1557589227143 - Een wandeling door het Palais Royal in Parijs

Fontein Palais Royal e1557589166868 - Een wandeling door het Palais Royal in Parijs

Een prachtige plek die ik dus op de valreep ontdekte. Het is nu een van mijn favoriete Parijse plekjes.

Deze plek in Parijs heeft mijn hart gestolen.

 

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: