Een ode aan de trenchcoat
La Vie Parisienne

Een ode aan de trenchcoat

De trenchcoat is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Deze jas is zo’n fashion item dat altijd goed is. Of het nu regent of dat we in de overgang naar een nieuw seizoen zitten, de trenchcoat is altijd een goede keuze en dus het perfecte basis item in je kledingkast! Vandaag een ode aan de trenchcoat op dit blog.

Een korte geschiedenis van de trenchcoat

De trenchcoat is gemaakt uit gabardine, leer of popeline en de meest klassieke kleur is kaki. De oorsprong van de trenchcoat gaat terug naar halverwege de 19e eeuw, toen deze jas werd uitgevonden. Het merk Aquascutum in Londen zegt in 1850 deze jas uitgevonden te hebben. Na de Eerste Wereldoorlog werd de trenchcoat een ware trend omdat de officieren deze over hun uniformen droegen. Dat is waarom de trenchcoat ietwat militaire trekjes heeft, zoals de lussen op de schouders, de riem en de zakken.  Het merk Burberry, dat zegt de trenchcoat als eerste ontworpen te hebben, bedacht het ruitjespatroon rond de jaren 20. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog werden deze jassen veel gedragen. De officieren waren eigenlijk niet verplicht om deze jas aan te schaffen. Pas na de oorlogsjaren werden deze jassen een ware trend!

Een waar mode item

In de jaren vijftig en zestig zag je de trenchcoat veelvuldig in het straatbeeld. Ook beroemdheden ontdekten deze eyecatcher. De trenchcoat zou nooit meer uit het straatbeeld verdwijnen en werd vaak gedragen in combinatie met een zwarte coltrui, dat vandaag de dag nog steeds een perfecte combi is!

Hoe style je de trenchcoat? Een paar tips!

Wij leven in klimaat dat haast niet te voorspellen is. Dat is een van de redenen dat de trenchcoat de jas bij uitstek is en een zeer goede investering.

Tips

Draag de trenchcoat over je (avond) jurk met ballerina’s of hoge hakken. Of draag de jas casual, met jeans en sneakers. Zelf knoop ik de riem altijd in plaats van hem netjes in de gaatjes te doen. Dit staat wat nonchalanter. Eigenlijk kun je alles met deze jas! Een perfecte uitvinding als je het mij vraagt!

Draag jij graag een trenchcoat?

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

19 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: