Parisienne - Een ochtendroutine à la Française
La Vie Parisienne

Een ochtendroutine à la Française

De wekker gaat. Ik sta op, rek me uit, neem een douche en loop naar de slaapkamer waar ik het raam open om de zon op te zien komen. De zon geeft een mooie gloed aan de Franse daken. Ik kleed me aan en maak in de keuken een kop koffie. Onderweg koop ik wel een verse croissant. De geur van de bakkerij op de hoek kan ik al bijna ruiken. Ik drink koffie en pak mijn jas en verlaat het huis voor een wandeling door de stad die ik de mijne mag noemen.

In dit artikel neem ik jullie mee in een ochtendroutine à la Française.

Bereid ‘s avonds je ochtend voor 

De ochtend verloopt veel kalmer, als je de avond ervoor alvast je kleding voor de volgende dag klaarlegt en je lunch maakt. Het scheelt zoveel tijd in de ochtend die je beter kunt besteden aan ontbijten of mediteren of een paar pagina’s uit een boek lezen. Op deze manier is het zoveel fijner en je hebt er de rest van de dag ook plezier van.

Un Café, S’il Vous Plaît!

Drink je koffie (of thee!) en geniet van de rustige ochtend. Laat je telefoon zo veel mogelijk links liggen. Mediteer, lees een paar bladzijden, schrijf je morning pages.. Het zijn simpele genoegens die vreugde brengen in de kleine dingen die je elke dag doet. De Parisienne ontbijt niet altijd met een pain au chocolat. Deze bewaart ze meestal voor in het weekend. Ze ontbijt met yoghurt met vers fruit, granola of wat toast met marmelade.

Ochtendroutine a la Francaise 1024x819 - Een ochtendroutine à la Française

Zet je wekker iets eerder

om van je rustige ochtend te genieten. Zo kun je genieten van een verkwikkende douche en je ontbijt zonder dat je haastig je huis moet verlaten om op tijd te zijn. Dus stop met snoozen 🙂

Een schoonheidsroutine à la Parisienne

Keep it simple. Dat is beautyroutine van de Parisienne. Ik heb er een artikel over geschreven: 15 Franse huidverzorgingstips voor een prachtige huid

Geef je woon-werkverkeer wat Franse inspiratie

Je kunt de reis naar je werk nog aangenamer maken door naar een Franstalige podcast te luisteren (om je taalbegrip op peil te houden), of Franstalige muziek. Op Spotify is er genoeg leuks om naar te luisteren. Ik beluister vaak muziek van Juliette Armanet of Zaz!.

Wat is voor jouw ochtendroutine belangrijk?

 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: