Slow life interieur
Interieur

Een mediterraan huis met een slow life interieur

Ik heb weer een mooie binnenkijker voor jullie. Een huis, gelegen in het prachtige Provençaalse landschap. Een groot overdekt teras, een woonkamer met uitzicht op dit prachtige Provençaalse landschap, ruimten die baden in dit inspirerende licht. Een mediterraan huis met een slow life interieur om je batterij geheel weer op te laden. Kijk je mee?

In alle rust

De eigenaar en zijn vrouw hebben het huis laten verbouwen door een plaatselijk architect. Tot voor kort stonden er twee vervallen gebouwen waar koeien hun toevlucht zochten. Nu is het een prachtig huis met een rust en schoonheid met respect voor de lokale bouwstijl, zoals het gebruik van steen en houten balken. Zoals de eigenaar omschrijft: als je hier aankomt, voelt het meteen goed. Eerst woonden het stel in Madrid, maar ze kwamen zo vaak als ze konden naar de Provence voor rust en de frisse lucht. De regio heeft ze betoverd. De rust die van de landschappen uitgaat, is een waar paradijs.

Zit en eethoek 1024x512 - Een mediterraan huis met een slow life interieur

Slow life interieur

Bijna de gehele begane grond wordt ingenomen door een grote woonkamer met open haard, een eetkamer en een leeszaal die ook als kleine eetkamer kan worden gebruikt en een open keuken. De eigenaren wilden zo min mogelijk scheidingswanden plaatsen zodat de ruimten met elkaar verbonden zouden zijn met veel lichtinval. Deze sfeer brachten zij aan dankzij de drie kleuren die de decoratie domineren. Het gebroken wit op de muren, honingtinten van het hout van het parket en de zichtbare balken, en van het textiel zoals de gordijnen en de bank. Alleen de oude boekenkast die donkerblauw is geverfd en zorgt voor een vleugje contrast in dit slow life interieur.

Woonkamer 1024x512 - Een mediterraan huis met een slow life interieur

Licht is een belangrijk aspect in een slow life interieur. Zo is er goed nagedacht hoe de woonkamer georiënteerd zou zijn, evenals de positionering van de deuren en ramen. Het huis ligt op het zuiden om licht en het uitzicht naar buiten te bevorderen.

De andere belangrijke ruimte in het huis is het overdekte terras. De eigenaren wilden deze zo ruim mogelijk  zodat ze  zich goed konden beschermen tegen de zon tijdens de zomermaanden. De ruimte bestaat uit een eetkamer en woonkamer waar ze heel wat uurtjes genieten van het al het moois om hen heen.

Tuin en overdekt terras 1024x512 - Een mediterraan huis met een slow life interieur

Groot overdekt terras - Een mediterraan huis met een slow life interieur

Op de bovenetage zijn de slaapkamers, minimalistisch gestyled, om volledig tot rust te komen. Maar ook is gekozen voor kleinere ruimten zodat de deze in de winter makkelijker te verwarmen zijn.

Slaapkamer - Een mediterraan huis met een slow life interieur

Al met al een prachtig droomhuis middenin het Provençaalse landschap. Tot rust komen met de geuren van lavendel en de muziek van de cicaden.

 

Copyright foto’s: Felipe Scheffel (Maisons de Campagne)

 

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: