Hoe woont een Parisienne?
La Vie Parisienne

Een kijkje in het appartement van een Parisienne

Als je mijn blog langer volgt, dan weet je dat mijn grote passie interieur en Parijs is. Het leek me leuk om deze twee met elkaar te combineren. Hoe woont een Parisienne? In dit blog nemen we een kijkje in het appartement van een Parisienne en geef ik tips hoe jij haar stijl ook in je eigen interieur kunt gebruiken.

Classy klassiek

Eerder deelde ik al interieur inspiratie van een appartement in Parijs . Visgraatvloer, veel wit, bloemen en sierlijsten. Deze zijn veelvuldig aanwezig in een Parijs appartment, maar voeren nooit de boventoon. Het wordt vaak ‘classy-klassiek’ genoemd. De Parisienne  wisselt kleuren af met meubels met een verhaal. Die zien we vaak terug in haar appartement. Brocante markten, Selency (een online brocantemarkt) en veilingen zijn plekken waar je de Parisienne vaak zal tegenkomen, om te speuren naar een interieur item met een geschiedenis. 

Hausmann appartement - Een kijkje in het appartement van een Parisienne

Een kijkje in het appartement van een Parisienne

Het appartement van de Parisienne is niet perfect gestyled. Zij houdt van leuke frutsels die zij op de schouw neerzet, op een oud kastje. Deze items zijn persoonlijke herinneringen aan een gezellig avondje uit, een vakantie, een programmaboekje of een mooi boek. Boeken worden vaak ook opgestapeld als deze niet in een kast passen. Je vindt in het interieur van de Parisienne altijd een specifiek item dat eruit springt: een schilderij, een bank of ornament of die grote spiegel die bijna iedereen wel weer hebben voor dat echte Parisienne gevoel. De meeste Parisiennes wonen niet groot en hebben daardoor minder plek voor bijvoorbeeld een grote kledingkast. Over de stijl van de Parisienne en de bewuste kledingkeuzes die zij maakt, kun je lezen in het boek Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent van Renee Koudstaal.

bd Saint Germain 2 1024x653 - Een kijkje in het appartement van een Parisienne
Photo credit: Kasha Paris

Interieurlessen van de Parisienne

Momenteel lees ik het boek ‘Practising Parisienne‘ geschreven door Marissa Cox, een jongedame die voor de liefde naar Parijs is verhuisd. Een van haar interesses is interieur en in haar boek deelt ze interieur lessen van de Parisienne waar ik een aantal van hier zal benoemen.

Let op de details en ‘luister’ naar de geschiedenis van je huis of appartement.

De Parisienne houdt rekening met de details van het appartement waarin ze woont. De ornamenten op het plafond, de schouw of die visgraatvloer. Ze blijft trouw aan de originele kenmerken van een ruimte en laat deze eruit springen.

Mix oud met nieuw

In het interieur van een Parisienne vind je vooral een mix van oude en nieuwe items. Ze kan kiezen voor een strakke eettafel, maar daar staan dan wel vintage stoelen omheen. Of ze laat deze mix terugkomen in de decoratie. De items vertellen allemaal hun eigen verhaal.

Interieur inspiratie Parijs appartement 1024x540 - Een kijkje in het appartement van een Parisienne
Photo credit: Kasha Paris

Negeer trends en laat je inspireren door de ‘effortless’ Franse mode

Don’t try to hard, dat is wat je in gedachten houdt als je de stijl van de Parisienne wilt teruglaten komen in je interieur. Het beste is om het simpel te houden en niet te ‘overstylen’. Je kunt het vergelijken met de outfit van de Parisienne.

Reflecteer naar je persoonlijkheid

Dit is eigenlijk het belangrijkste punt als je je interieur wilt vormgeven. Je kunt je laten inspireren door de stijl van de Parisienne, maar het belangrijkste is wat jij leuk en mooi vindt. Denk daarbij aan je interesses en waar je blij van wordt en laat dat terugkomen in je interieur.

Wat vind jij van de interieur stijl van de Parisienne?

 

 

Header photo credit: Kasha Paris

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: