Castillon @ GdeLaubier 82 Modifier 1 1024x682 1 - Een hotel met een eigentijds Provençaals interieur
Interieur

Een hotel met een eigentijds Provençaals interieur

Droom jij ook weleens weg bij een huisje in het buitenland? In een Frans interieur tijdschrift viel mijn oog op een prachtig huis in de Provence. Naast Parijs, is dit mijn favoriete deel in Frankrijk. Daarbij vind ik het leuk om huizen te kijken. Ik heb een blauwe maandag makelaardij gestudeerd maar ben ermee gestopt. Maar de liefde voor huizen (en dan vooral de interieurs) is altijd gebleven. Dit keer neem ik je mee naar een hotel in het middeleeuwse dorp Castillon-du-Gard.

Tussen de majesteueuze olijfbomen en cipressen, gelegen tussen Nîmes en Avignon, vind je Vieux Castillon, een hotel met een eigentijds Provencaals interieur.  De inrichting is het resultaat van het werk van binnenhuisarchitecte Natalia Megret, die in 2015 de renovatie van dit hotel op zich nam.

Castillon @ GdeLaubier 79 Modifier 1024x682 1 - Een hotel met een eigentijds Provençaals interieur

Een betoverende tijdloze setting

Als je het dorpje binnenkomt, voel je de intieme sfeer die er hangt door de traditionele Provencaalse stenen en de tijd die stil lijkt te staan. De geplaveide straatjes nodigen uit om doorheen te slenteren en om de authentieke sfeer te proeven. Het dorpje heeft 18 middeleeuwse huizen die gerenoveerd en met elkaar verbonden zijn.

De binnenhuisarchitect, Natalia Megret, wilde de charme van dit dorpje samenvoegen met een eigentijdse elegantie in het interieur van het hotel dat 21 kamers en suites heeft. Elke kamer heeft een weelderig uitzicht op de middeleeuwse straten of op de patio’s. Er zijn inmiddels dertien kamers bijgekomen. Deze comfortabele kamers in het bijgebouw hebben een eigentijdse en verfijnde Provençaalse inrichting die overeenkomt met de kleuren van de Gard.

Castillon @ GdeLaubier 96 Modifier 1 1024x682 1 - Een hotel met een eigentijds Provençaals interieur

Edwige Lamy VieuxCastillon Chbre31 1 CLASSIQUE 1024x683 1 - Een hotel met een eigentijds Provençaals interieur

Edwige Lamy Chbre10 7 SUITE 1024x683 1 - Een hotel met een eigentijds Provençaals interieur

Vieux Castillon ©Guillaume de Laubier 63 1024x682 1 - Een hotel met een eigentijds Provençaals interieur

Ontspanning en welzijn

Ook kun je heerlijk ontspannen in de spa die recent geopend is. Er wordt gewerkt met het Provençaalse cosmeticamerk L’Occitane. Het verwarmde zwembad met azuurblauwe reflecties geeft de gasten een prachtig panoramische uitzicht op de wijngaarden van de Provence. Vieux Castillon organiseert wekelijks een filmavond bij het zwembad waar je kunt genieten van klassiekers van de internationale cinema en nieuwe releases. En dit allemaal op comfortabele ligstoelen in het decor van de ondergaande zon…

Vieux Castillon ©Guillaume de Laubier 100 1 682x1024 1 - Een hotel met een eigentijds Provençaals interieur

@Copyright foto’s en inspiratie tekst: ©Charlotte Sauvagnargues/Guillaume de Laubier & Maisons de Campagne

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: