Eiffeltoren in de herfst - Een herfstdag in Parijs
La Vie Parisienne

Een herfstdag in Parijs

Herfst in Parijs moodboard 1024x819 - Een herfstdag in Parijs

Herfst in Parijs

Er is iets aan de herfst dat zo mooi bij de stad Parijs past. Het is het harmonieuze, het licht en het sfeerbeeld als de straten zich vullen met de prachtige herfstkleuren. Een herfstdag in Parijs. In de stad heerst een bijzondere vibe, vooral na de ‘la rentree’ in september (en de vele lockdowns van afgelopen anderhalf jaar), de Franse viering van een nieuw werk-en schooljaar. Er zijn nieuwe ballet-, opera- en theaterprogramma’s. Restaurants lanceren verse menu’s, geïnspireerd na de zomervakantie. De markten vullen zich met paddenstoelen en kastanjes, de boetieks met modieuze jassen en laarzen.

Op een terras in Parijs

En het beste van alles is die andere typisch Parijse manier om lekker op te warmen: een verwarmd caféterras, genietend van chocolademelk, terwijl je geïnspireerde gedachten noteert in een notitieboekje of gewoon lekker mensen kijken, want dat is pas echt tres Parisien. Parijs in de herfst geeft het gevoel van het nieuwe jaar. Het motiveert en verscherpt de focus en het moedigt nieuwe hoofdstukken in het leven aan.

Regenachtig in Parijs - Een herfstdag in Parijs

Parijs in de herfst vind ik persoonlijk een prachtig seizoen om de stad te verkennen. De keren dat ik er was tijdens dit seizoen, had ik merendeels geluk met het weer. Ik genoot van de prachtige herfstbladeren in het Jardin du Luxembourg of het Jardin du Palais Royal, van een verwarmd terras, de nieuwe modecollecties in de winkels, de frisse ochtenden in de dan nog stille straten.

‘s Avonds maakte ik wandelingen door de straten en fantaseerde hoe de Parijzenaren leefden achter de verlichte ramen van de mooie Hausmannien appartementen. Af en toe kon ik stiekem een beetje naar binnen kijken en zag de prachtige plafonds met de ornamenten en de kroonluchters. De stilte in de stad was bijna vreemd, maar wel heel inspirerend. Het gaf mij weer nieuwe ideeën om uit te werken. Parijs is de stad die boordevol inspiratie herbergt, je komt er nooit zonder vandaan.

Jardin du Luxembourg herfst 1024x768 - Een herfstdag in Parijs

L’automne est un deuxième ressort où chaque feuille est une fleur

(Autumn is a second spring where every leaf is a flower)

Albert Camus

 

Nog meer genieten van de herfst in Parijs? Check dan mijn blog over een wandeling in Parijs in herfstsfeer dat ik eerder publiceerde.

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: