Droomhuis in Parijs
La Vie Parisienne

Droomhuis in Parijs

Als geld geen rol speelde, had ik nu mijn droomhuis in Parijs gevonden! Kijk je mee?

Afgelopen weekend las ik een artikel op de blog van Messy Nessy Chic (een aanrader!) met mooie huizen die te koop staan in Parijs. De huizenprijzen in Parijs zijn exorbitant hoog, dus het blijft natuurlijk bij dromen. En ik moet dit huis gewoon met jullie delen.

Daarbij vind ik het leuk om huizen te kijken. Ik heb een blauwe maandag makelaardij gestudeerd maar ben ermee gestopt. Maar de liefde voor huizen (en dan vooral de interieurs) is gebleven.

Als ik over een Parijs optrekje droomde, dan moet het een appartement zijn in een mooi oud gebouw. Hoge witte plafonds met ornamenten, een visgraat vloer, een haard en een gietijzeren balkon voor de cafe au lait avec croissant in de ochtendzon. Ik heb dit appartement al bijna ingericht met meubels van de vintage markt met een mix van moderne spulletjes.

Hoe anders is dit droomhuis in Parijs!

Een artiesten oase in Parijs

Dit huis ligt in de wijk Montparnasse dat bekend is van de vele artiesten die er hebben geleefd, zoals Hemingway. Deze wijk vind ik daardoor al zo inspirerend. Dit huis staat daar perfect. Als ik naar dit huis kijk, dan zou ik niet kunnen raden dat deze zich in Parijs bevind. Door de witte muren, de begroeiing en de geplaveide tuin, doet het meer Zuid-Europees aan.

1oasis 930x619 - Droomhuis in  Parijs

2oasis 930x619 - Droomhuis in  Parijs

3oasis 930x619 - Droomhuis in  Parijs

5oasis 930x619 - Droomhuis in  Parijs

oasis 930x619 - Droomhuis in  Parijs

Het is de combinatie van heel veel licht en een landelijke sfeer midden in Parijs. De besloten ruime tuin en de planten in de terracotta potten, doen me aan de Provence denken. Hoe perfect is dit huis voor iemand die van Parijs en de Provence houdt?

Dit huis heeft mijn hart gestolen. Ik zie mijzelf hier al werken aan mijn boeken…maar gezien de prijs (ik durf deze hier niet te typen:)  zal het bij dromen blijven…

Everything start with a dream.

 

Kijk jij ook graag huizen?

 

 

Bron foto’s huis: Sothebys Realty Paris, bron header foto: Nil Castellví on Unsplash

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

9 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: