Toegangstrap - Droomhuis in de Provence
Interieur

Droomhuis in de Provence

Droom jij ook weleens weg bij een huisje in het buitenland? In een Frans interieur tijdschrift viel mijn oog op een prachtig huis in de Provence. Naast Parijs, is dit mijn favoriete deel in Frankrijk. Daarbij vind ik het leuk om huizen te kijken. Ik heb een blauwe maandag makelaardij gestudeerd maar ben ermee gestopt. Maar de liefde voor huizen (en dan vooral de interieurs) is gebleven.

Tijdens het schrijven van mijn boek, heb ik research gedaan naar Provençaalse huizen en interieurs, omdat dit een rol speelt in mijn boek(en). En tijdens een van deze research sessies viel mijn blik dus op dit pareltje.

Een Provençaalse droom

Dit bijzondere huis behoort toe aan een echtpaar die net als de beroemde kunstenaars Camus en Petrarca, gecharmeerd waren van de schoonheid van de Provence. Het was alles wat ze zich hadden voorgesteld nadat ze het boek van ‘Een jaar in de Provence’ door Peter Mayle hadden gelezen. Ze voelden zich aangetrokken door het mooie licht en het leven op dit prachtige stuk in Frankrijk.

Woonkamer 1024x660 - Droomhuis in de Provence

Salon - Droomhuis in de Provence

Om de oude charme van het huis te behouden, koos het echtpaar om een interieurontwerper in de hand te nemen die deze plek weer tot leven bracht door zachte kleuren en verfijnde elementen te gebruiken. Een huis waar je rust vind en kunt genieten van al het moois dat de Provence te bieden heeft.

Bij het zien van onderstaande foto, droomde ik even weg…

Ik zag mijzelf al aan dit brocante tafeltje zitten, met mijn laptop, te verliezen in de verhalen die ik zou schrijven. Een zomers briesje zou de geur van tijm en rozemarijn meenemen door de openslaande deuren. Na een paar uurtjes schrijven, zou ik met een kop thee of een citron presse, in het zonnetje zitten en genieten van de pracht om mij heen en me laten inspireren door het Provençaalse leven…

Schrijfplek - Droomhuis in de Provence

Keuken - Droomhuis in de Provence

Decoratie - Droomhuis in de Provence

Het Provençaalse leven

Het leven in de Provence bevalt het echtpaar erg goed. Ze hebben meer tijd om de meest heerlijke maaltijden te koken met de traditionele Provençaalse smaken erin verwerkt. Ze nodigen vrienden en familie uit om aan de lange tafel mee te genieten. Allemaal in een romantische en bijna poetische sfeer. De tuin heeft intieme hoekjes die een sereniteit uitstralen. Het echtpaar heeft het huis zo ingericht dat ze van binnen ook altijd kunnen genieten van de pracht in de tuin en daarbuiten. Vanuit de woonkamer kijk je uit over een wijngaard. Hun interieurstijl is een mix tussen de Provençaalse en Franse stijl. De meeste meubelen kochten ze in L’Isle-sur-la-Sorgue, waar je een geweldige brocante markt kunt bezoeken.

Badkamer - Droomhuis in de Provence

Slaapkamer - Droomhuis in de Provence

Wat vind jij van dit droomhuis in de Provence?

 

@Copyright foto’s en inspiratie tekst: Maisons de Campagne

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: