Mijn leesgewoonten
Boeken & Schrijven

Dit zijn mijn leesgewoonten

Op het blog van Giovanna kwam ik laatst deze  vragenlijst tegen over leesgewoonten en het leek mij een leuke aanleiding om mijn leesgewoonten met jullie te delen omdat ik een echte boekverslindster ben. Lees je mee?

Wanneer en hoe lang lees je?

Ik lees veel, maar er zijn soms periodes dat ik geen boek aanraak, dan heb ik de rust er niet voor. Meestal lees ik ‘s avond voor het slapen gaan om lekker te ontspannen of ‘s avonds als ik geen zin heb in een serie of film. Vroeger las ik veel boeken in de trein, maar nu lees ik veel blogs.

Waar lees je?

Vaak lees ik op de chaise longue in de woonkamer of liggend in bed. Zomers lees ik veel in de tuin onder de parasol. En heel af en toe lees ik nu ook weer in de trein in plaats van altijd met mijn telefoon bezig te zijn.

Koop je vaak boeken?

Ja, dat doe ik zeker, maar ik ben heel kritisch omdat ik ook lid ben van de bibliotheek. Ik verzamel Parijs gerelateerde boeken maar koop af en toe een roman als ik weet dat ik deze ga herlezen, zoals Een dame in Parijs.

E-reader of papier?

Eigenlijk lees ik geen e-books. Ik heb wel een e-reader die ik ooit heb aangeschaft voordat we op vakantie gingen en ik zo geef vijf boeken hoefde mee te zeulen. Op vakantie vind ik het wel fijn, maar thuis lees ik liever een papieren boek. Ik mis het omslaan van de pagina’s en de geur van boeken.

Favoriete kinderboek?

Ik heb twee favoriete kinderboeken. Allereerst heb ik ‘De kinderen van Bolderburen’ van Astrid Lindgren verslonden en daarnaast ‘Oorlogswinter’ van Jan Terlouw. Deze twee boeken heb ik ook in mijn kast staan. Er zijn nog veel meer kinderboeken die ik verslonden heb, maar deze twee staan echt bovenaan mijn lijstje.

Favoriete genre?

Meestal lees ik romans, feelgood en soms non-fictie zoals interieur-en lifestyleboeken. Ook lees ik soms een thriller. Vooral die van Viveca Sten (van de Netflix serie Sandhamn Murders) vind ik heel goed en Jessica Fellowes over de Mitford Moorden lees ik ook graag.

Van welke schrijver lees je elk boek?

Ik ben bezig om de boeken van Lucinda Riley te lezen, al weet ik nog niet of ik aan de Zeven Zussen ga beginnen :). Ook boeken van Santa Montefiore en Nicky Pellegrino lees ik graag. Ook heb ik de trilogie van Michelle Visser gelezen. Inmiddels heb ik al wel alle boeken van Viveca Sten gelezen.

Welk boek moet iedereen gelezen hebben?

Dit vind ik een lastige vraag. Er zijn zoveel goede boeken.

Welk genre zul je nooit lezen?

Science-fiction, daar heb ik echt niks mee en zal ik dus ook niet lezen. Gelukkig zijn er nog zoveel andere leuke genres om te lezen.

Fictie of non-fictie?

Allebei, leuk voor de afwisseling!

Is er een boek dat je leven veranderd heeft?

Nee, niet echt. Maar inspiratie doe ik altijd wel op!

Dit was de tag, ik hoop dat je het leuk vond om te lezen over mijn leesgewoonten!

Wat is jouw favoriete boek?

 

11 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: