Dit zijn mijn 5 lievelingsbloemen + betekenis
Lifestyle

Dit zijn mijn 5 lievelingsbloemen + betekenis

Dit zijn mijn 5 lievelingsbloemen + betekenis

Er zijn een hoop dingen waar ik heel erg van hou en een daarvan zijn bloemen. Bij ons thuis zul je altijd bloemen zien. In de woonkamer heb ik altijd wel een vaasje met gerbera’s of roosjes staan. Vandaag deel ik mijn 5 lievelingsbloemen + betekenis van deze bloemen met jullie.

Pioenroos

Ja, het pioenroos seizoen is weer begonnen! Elk jaar kijk ik hier naar uit. Het is echt een van mijn meest favoriete bloemen die er zijn.

Betekenis: nobelheid, hoogmoed en overdaad. De bloem van de pioenroos is één van de meest vereerde bloemen in het Oosten en staat al duizenden jaren bekend als ‘brenger van geluk’ en een ‘gelukkig, goed huwelijk’. De bloem straalt tijdens haar groei een enorme trots uit. Er zijn niet veel planten die zulke indrukwekkende bloemen tevoorschijn toveren. Ik vind pioenrozen echt prachtig en verwen mijzelf altijd met een bos.

Pioenroos 1 e1525078786311 - Dit zijn mijn 5 lievelingsbloemen + betekenis

Witte roos

Betekenis: Een witte roos staat voor echte liefde en geestelijke puurheid en waardigheid ten aanzien van elkaar. Als een witte roos nog niet tot volle bloei is gekomen, dan staat dit voor een bepaalde mate van afhankelijkheid, of in een wat negatievere betekenis, een sfeer van onderdanigheid.

De witte roos combineer ik meestal met een andere kleur roos, om een mooi contrast aan het boeket te brengen.

witte roos 1 e1525078752944 - Dit zijn mijn 5 lievelingsbloemen + betekenis

Gerbera

Betekenis: De gerbera staat synoniem voor opgewektheid. Dit zal te danken zijn aan de vele vrolijke kleuren waarin een gerbera verkrijgbaar is. Het is een bloem die ik zeker heel vaak koop in alle kleuren.

Gebera - Dit zijn mijn 5 lievelingsbloemen + betekenis

Dahlia

Betekenis: trots, nobiliteit. De strakke vorm van de blaadjes van de dahlia vind ik prachtig.

dahlia 1642455 640 1 - Dit zijn mijn 5 lievelingsbloemen + betekenis

Camelia

Betekenis: Schoonheid. De camelia wordt ook wel de Japanse roos genoemd en kun je ook in verschillende kleuren krijgen. Ik had een camelia in de tuin, maar helaas  heeft deze het niet overleefd.

camellia 2182851 640 1 - Dit zijn mijn 5 lievelingsbloemen + betekenis

Wil je nog meer mooie bloemen zien? Check dan zeker mijn Pinterest bord vol met bloemenliefde.

Wat is jouw favoriete bloem?

Pinnen voor later

65A3BE1E A4F7 49E9 9FD1 501CEEA5B3B4 683x1024 - Dit zijn mijn 5 lievelingsbloemen + betekenis

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: