Boek update | Ik ben er bijna!
Boeken & Schrijven

Dit zijn mijn 10 schrijfrituelen

Nu ben ik bezig met het schrijven en afwerken van mijn tweede boek, kwam ik op het idee om mijn schrijfrituelen met jullie te delen. Beroemde auteurs zoals Fitzgerald (“Hij schreef van 13.00 uur tot middernacht op zaterdag en van 6.00 tot 18.00 uur op zondag”) en Hemingway (“Hij schreef elke ochtend”) hadden ook schrijfrituelen. Ik vind het leuk om de schrijfrituelen van andere schrijvers te ontdekken, maar dit zijn mijn 10 schrijfrituelen. Lees je mee?

Mijn 10 schrijfrituelen

Ik luister altijd naar muziek tijdens mijn schrijven. Meestal luister ik naar Franstalige muziek, zoals Zaz! en Juliette Armanet of ik luister naar jazz maar ook naar Kim Wilde en soms naar muziek uit de jaren ’90 🙂

Met schrijven begin ik standaard na mijn ontbijt. Tijdens het ontbijt lees ik blogs, beantwoord ik mails. Na het ontbijt open ik mijn manuscript om te beginnen met schrijven.

Tijdens het schrijven drink ik altijd (kruiden) thee, water of soms koffie.

Voordat ik begin met schrijven, herlees ik het laatste hoofdstuk om opnieuw in het verhaal te komen.

Gezellig een kopje thee drinken - Dit zijn mijn 10 schrijfrituelen

Als ik het gevoel heb dat ik een writer’s block heb, maak ik een wandeling, kijk ik een serie of scroll ik even door Pinterest om inspiratie op te doen.

Ik schrijf nooit ‘s nacht, zoals veel auteurs wel doen. De reden? Mijn wekker gaat om 05.45 uur!

Mijn notitieboek en mijn laptop zijn mijn belangrijkste schrijfbenodigdheden.

Ik heb wel drie schrijfplekken in huis en ik wissel daarin regelmatig. Ik heb een mooi plekje in de woonkamer aan de brocante tafel,  de eettafel, waar ik mooi uitzicht heb op de tuin en mijn bureau in mijn schrijfatelier.

Last but not least: schrijven is heel belangrijk voor mij, dus ik geniet echt van het proces van het starten en afronden van een boek!

Heb jij een schrijfritueel? Ik ben benieuwd!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: