Parijs Eiffeltoren
Parijs

Dit is waarom je Parijs wilt ontdekken tijdens de wintermaanden

Een paar dagen naar Parijs in de winter? Zeker doen als je in de gelegenheid bent. Dit is waarom je Parijs wilt ontdekken tijdens de wintermaanden.

Lichtjesfestijn

Als je Parijs in december of januari bezoekt, dan wordt je getrakteerd op mooie lichtjes. Vooral de grote warenhuizen, zoals le Bon Marche en Galeries Lafayette maken er een echt lichtjesfestijn van. En vergeet niet de grote kerstboom in Galeries Lafayette Haussmann. Elk jaar denk ik: het kan niet mooier, maar ze overtreffen zich elke keer weer!

Maak ‘s avonds een wandeling door de verlichte stad. Bijvoorbeeld door de Avenue Montaigne waar Dior altijd een prachtige verlichte etalage heeft. Of geniet van de lichtjes op het Champs-Elysee. De bomen naast de winkels en de etalages zijn prachtig verlicht. Tip: wandel vanaf de Arc de Triomphe richting de Place du Concorde om hier niets van te missen!

Winterse stilte

Tijdens een rustige zaterdagochtend bezocht ik Montmartre. Het was een bewolkte grijze dag. De winkels gingen net open. De straat kwam weer tot leven. We liepen langs de cafés waar Parijzenaren genoten van een koffie op het verwarmde terras. De dag was net begonnen….Naarmate we de heuvel opklommen, hoe rustiger het werd. Het was bijna een vreemde gewaarwording. De stilte van Montmartre…ik raakte erdoor geïnspireerd. Ik sloeg straatjes in die ik normaal misschien niet in zou lopen en bewonderde de schoonheid ervan. Het was een waar stilleven waar we doorheen liepen. Het Montmartre van de vele cafés, de levendigheid en straatartiesten was in dit stukje Montmartre ver te zoeken. Een stilte die overheerste.

Dit stukje wilde ik met jullie delen om te laten zien dat Parijs, hoe druk deze stad ook is (ik las in de Franse media dat de stad tot de meest luidruchtige Europese steden is), ook hele mooie stille plekken heeft om een hele andere kant van de stad te ontdekken.

Montmartre - Dit is waarom je Parijs wilt ontdekken tijdens de wintermaanden

Genieten van de winterse gastronomie

Na een lange winterse wandeling door de stad, heb je vast trek gekregen. Om in winterse sferen te blijven, kun je bijvoorbeeld in een van de raclette restaurants, een heerlijke diner nuttigen. Een van de restaurants die ik de volgende keer wil bezoeken is Vin Pain Fromages in de Marais (3 rue Geoffroy l’Angevin), een pittoreske herberg met een gewelfde stenen kelder uit de 17e eeuw.

De terrassen zijn meestal verwarmd, dus ook tijdens de winter kun je genieten van een hapje en drankje op het terras en genieten van het ‘joie de vivre.’ Mijn favoriete terrassen zijn van Cafe le Bonaparte en Cafe de Flore.

Cafe de Flore Paris scaled e1641551325225 - Dit is waarom je Parijs wilt ontdekken tijdens de wintermaanden

Een aantal binnenactiviteiten als het weer te guur wordt

Geniet van een Franse chocolademelk

In Parijs kun je in veel cafés chocolat chaud à l’ancienne drinken. Dit is een chocolademelk die gemaakt is van gesmolten pure chocolade waardoor de chocolademelk dikker en veel smaakvoller is. De theesalon Angelina is een van de bekendste, maar vaak erg druk. Andere alternatieven zijn la Charlotte de l’Isle vlakbij de Notre Dame of Carette (Place des Vosges of Place du Trocadero).

Parijse passages

Als het weer te guur is, kun je fijn winkelen in de nostalgische passages die uit de 19e eeuw stammen. Passage de Panoramas heeft een nostalgische sfeer en prachtige restaurants, Passage Jouffroy herbergt prachtige winkels, zoals een hele mooie speelgoedwinkel en Galerie Vivienne, een elegante passage, met een bistro en wijnbar. Ook kun je fijn en beschut wandelen onder de galerijen van het Palais Royal en daar een koffie drinken bij Cafe Kitsune.

Passage Jouffroy - Dit is waarom je Parijs wilt ontdekken tijdens de wintermaanden

Uitverkoop in januari

Als je in januari gaat, dan kun je de soldes meepikken. De sale in Frankrijk is heel anders dan bij ons. Binnenkort deel ik een artikel over de solden in Parijs.

lauren fleischmann R2aodqJn3b8 unsplash 1024x683 - Dit is waarom je Parijs wilt ontdekken tijdens de wintermaanden

 

Ben jij weleens in Parijs geweest tijdens de wintermaanden?

 

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: