Dit is waarom ik een groot fan ben van de Longchamp le Pliage tas
Lifestyle

Dit is waarom ik een groot fan ben van de Longchamp le Pliage tas

Dat ik altijd dol ben geweest op tassen, is voor heel veel mensen om mij heen geen verrassing. Op een gegeven moment telde mijn verzameling wel dertig (!) tassen. Ik droeg ze ook bijna allemaal, maar op een gegeven moment won een tas mijn hele hart. Dit is waarom ik een groot fan ben van de Longchamp le Pliage tas.

Longchamp le Pliage

Longchamp is een Frans bedrijf in luxe lederwaren dat zich liet inspireren door origami, de Japanse kunst van het vouwen van papier, om hun best verkochte tassencollectie ‘le Pliage’ te creëren. Het woord ‘le Pliage’ betekent ‘vouwen’ in het Frans. Le Pliage tassen kunnen worden opgevouwen tot een kleiner formaat. Het materiaal bestaat uit leer of nylon. De tas heeft ook mooie leren hengsels in bruin of een bijpassende kleur in sommige stijlen die deze nylon tas tot een verfijnde en klassieke tas maken.

Le Pliage tassen zijn er in verschillende maten, kleuren en ontwerpen

Van kleine handtassen, middelgrote shoppers, rugzakstijlen tot grote reistassen, voor elke gelegenheid is er een geschikte le Pliage tas. De kleine handtas en medium shopper zijn geweldig voor dagelijks gebruik. Ik gebruik mijn shopper eigenlijk altijd. Of ik nu naar mijn werk ga, een paar boodschapjes moet halen of een dagje weg ga, de tas gaat overal mee naar toe. De klassieke le Pliage tassen hebben een eenvoudige en minimalistische uitstraling, die bij elke outfit passen.  Het grote reistas model neem ik altijd mee als handbagage, want er past nog genoeg kleding in of andere spullen die ik niet in mijn koffer wil doen (of niet meer past :)). De kleine handtas gebruik ik vaak als we uit eten gaan of op bezoek gaan en ik niet heel veel spullen mee hoef te nemen.

Le Pliage tassen zijn overal gemakkelijk te herkennen vanwege het klassieke ontwerp en en ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.  Voor de wintermaanden kies ik vaak een donkere kleur, maar voor de zomer heb ik gekozen voor een fuchsia kleur. Lekker vrolijk!

Van Longchamp is bekend dat het samenwerkt met verschillende ontwerpers om ook verschillende ontwerpen te kunnen produceren. Toen ik een aantal jaren geleden in Parijs was, heb ik mijzelf getrakteerd op een le Pliage tas met de Eiffeltoren erop. Deze tas past helemaal bij mij!

Longchamp le Pliage Eiffel Tower - Dit is waarom ik een groot fan ben van de Longchamp le Pliage tas

Le Pliage tassen zijn licht en comfortabel

De handtassen van Longchamp le Pliage zijn comfortabel en makkelijk te dragen. Omdat ze voornamelijk van nylon zijn gemaakt, wordt je niet belast met het extra gewicht zoals bij andere handtassen wel vaak het geval is doordat ze gemaakt zijn van leer of dikkere materialen. De tassen hebben niet veel vakken en extra’s, er zit maar een klein zakje in. Ik gebruik een bag-in-bag, zodat mijn spullen wel georganiseerd blijven.  Omdat de tassen op te vouwen zijn, kun je op deze manier meerdere tassen (en kleuren!) meenemen op vakantie zonder dat ze teveel ruimte en gewicht innemen in je koffer. Ideaal als je geen keuze kunt maken!

Je hoeft niet bang te zijn dat de tas de hoeveelheid spullen niet aan kan qua gewicht want het materiaal is sterk genoeg.  De mooie dunne leren handvatten zijn goed genaaid, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de tas breekt, zelfs als je hem tot de maximale capaciteit vult. Maar let op! De tassen zijn niet onverwoestbaar. Ik vind dat ze heel goed zijn gemaakt, ik doe er al jaren mee, maar ik zorg ook goed voor de tas.

IMG 2073 - Dit is waarom ik een groot fan ben van de Longchamp le Pliage tas

De tas heeft een rits en is daardoor veilig om te dragen

Wat ik zo leuk vind aan deze tassen, is hoe goed elke functie is gemaakt. Zoals ik al eerder schreef zijn de handvatten van leer die goed op de tas zijn genaaid, maar een ander goed kenmerk zijn de ritsen. Deze zijn van hoge kwaliteit en ze ritsen makkelijk in tegenstelling tot andere handtas ritsen die soms moeilijk te sluiten en te openen zijn. De ritsen van le Pliage helpen ook om de minimalistische vorm en structuur van de tas te laten zien wanneer ze gesloten zijn.

Je kunt je eigen persoonlijke Longchamp le Pliage ontwerpen

Iets persoonlijks is geweldig, toch? Miljoenen mensen in de wereld bezitten minstens één le Pliage tas in de klassieke kleuren en stijlen, maar … Stel je voor dat je je eigen unieke le Pliage tas hebt door het speciaal voor jou te laten maken? Je kunt je eigen tasformaat, handgreepmaat, hoofdkleur, streepkleur kiezen en zelfs je eigen monogram! Ik wil zeker een keer mijn eigen le Pliage ontwerpen.

De tassen zijn makkelijk te onderhouden

De klassieke opvouwbare tas van Longchamp is niet alleen geweldig om in te pakken voor die ‘voor het geval dat’ momenten dat je iets moet dragen, maar ze zijn ook gemakkelijk ergens op te bergen. De tassen zijn eenvoudig op te vouwen en je kunt ze in de kast hangen of in andere tassen stoppen. Ze zijn ook heel gemakkelijk schoon te maken als er per ongeluk een vlek op komt. Neem deze af met een vochtige doek met wat milde zeep en weg is de vlek!

Heb jij een favoriete tas?

 

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: