De Winter Uitverkoop in Parijs
La Vie Parisienne

De Winter Uitverkoop in Parijs

Als je nu naar Parijs zou gaan dan zie je voor elke etalage de “Solden” posters. Het is uitverkoop in Parijs. Deze happening vindt slechts twee keer per jaar plaats, omdat de overheid bepaalde tijden heeft bepaald dat winkels hun waar in de uitverkoop mogen doen. De winter uitverkoop in Parijs vindt plaats van 10 januari tot 20 februari en je kunt meer dan 60-70% korting krijgen op de oorspronkelijke verkoopprijs.

Als je aan de uitverkoop denkt, denk je aan drukke mensenmassa’s. Ik zal je tips geven voor een prachtige uitverkooptijd mocht je tijdens deze periode naar Parijs gaan (of ergens anders heen natuurlijk :))

Maak een plan

In welke winkels wil je gaan winkelen? Wat is je budget? Stel een plan op tijdens je ontbijt. Koop een stadsplattegrond en markeer de route van deze winkels. Dit werkt erg goed, kan ik zeggen, vooral als je in een stad bent waar je niet zo goed bekend bent.

Creëer een moodboard

Maak een verlanglijstje voor jezelf en denk aan de garderobe van een Parisienne: de blazer, de trench coat, de streepjestrui of het streepjes shirt, witte blouse, little black dress,  de tanktop, de perfecte jeans en het leren jack. Deze kun je makkelijk mixen met je trend kledingstuk. Zo zul je langer van deze items genieten.

Creëer een moodboard en maak er een foto van op je telefoon, zodat je je eigen stijlgids altijd bij je hebt voor inspiratie.

Tijd om te gaan winkelen

De Parisiennes nemen vaak een vrije dag voor de winteruitverkoop. De beste tijd om te gaan shoppen is in de ochtend of tijdens lunchtijd.

Draag comfortabele kleding

Draag tijdens het shoppen comfortabele schoenen voor alle kilometers die je gaat lopen. En trek kleding aan die makkelijk aan en uit gaat tijdens de passessies.

Pauzes

Neem pauzes tijdens het winkelen. Het is belangrijk om even uit te rusten, te bedenken wat je nog wilt kopen en te genieten van de Franse ambiance in een brasserie.

Wat is jouw beste shopping tip?

7 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: