Monoprix Paris
La Vie Parisienne

De winkel van de Parisienne: Monoprix

Er is een winkel die je niet kan missen als je in Parijs bent: de winkel van de Parisienne: Monoprix, in de volksmond de “Monop'” genoemd. Wat vind je in deze winkel? En waarom is deze zo geliefd?

Monop’

Het bedrijf werd in 1932 in Rouen opgericht door Max Heilbronn, een schoonzoon van Theophile Bader, de oprichter van Galeries Lafayette. Er zijn nu meer dan dertig locaties in Parijs te vinden, te herkennen aan de grote rode letters Monoprix, een grote rode M’ of Monop’ of alleen de rode apostrof. In totaal zijn er meer dan 300 winkels, verspreid over Frankrijk en ook internationaal.

Het is eigenlijk een supermarkt, maar je kunt er voor veel meer terecht, wat weer heel efficiënt is in het drukke leven van een Parisienne. Zij kan haar dagelijkse boodschappen halen, tegelijk een nieuwe outfit aanschaffen en haar huis opnieuw decoreren. De winkeltijden zijn erg ruim (soms wel tot 22.00 uur open!) dus de Parisienne kan na haar werk nog lekker ontspannen met een shoppingsessie. De winkel is te vergelijken met onze Hema, maar dan net wat luxer. Ik kom heel graag bij de Monop’, omdat ik de kleding erg mooi vindt, de prijs-kwaliteit verhouding goed is en het echt bij het leven van een Parisienne hoort, wat ik dan persoonlijk weer kan waarderen.

Collection Paris

Monoprix heeft een Collection Paris uitgebracht en ik hoop zo, dat deze nog verkrijgbaar is, als in eind december in Parijs ben. Ik heb een aantal favorieten verzameld, zoals de blauwe sweater met de tekst “La Vie Parisienne”, de pyjama met Eiffeltorentjes, de liefde voor Monoprix op een tasje en de paraplu in hetzelfde motief als de pyjama.

Monprix1 - De winkel van de Parisienne: Monoprix

Monoprix2 - De winkel van de Parisienne: Monoprix

Monoprix3 - De winkel van de Parisienne: Monoprix

Monoprix4 - De winkel van de Parisienne: Monoprix

Het assortiment

Zoals ik al schreef, Monoprix verkoopt ook kleding (dames, heren en kinderen), levensmiddelen (zie het als een chiquere Albert Heijn) en decoratie. De kledinglijn is tres tres Parisien: goede basics en het “less is more” principe. En wat dacht je van de “papeterie” afdeling? Deze kun je ook echt niet overslaan, zo ook de beauty afdeling niet. Er is eigenlijk teveel om te noemen, maar ik heb een aantal items in onderstaande collage verwerkt, om jullie een indruk te geven. Mijn grote favoriet uit onderstaande collage is het ronde kussen en de wereldbol.

Wil je leuk uitziende culinaire Franse souvenirs meenemen, dan is het huismerk Monoprix Gourmet een uitstekende keuze.

Monoprix decoration - De winkel van de Parisienne: Monoprix

Gelukkig zit er een grote Monop’ vlakbij ons hotel, dus ik ga er zeker een shoppingsessie aan wagen.

Heb jij weleens geshopt in deze winkel?

 

Copyright foto’s: Monoprix

 

15 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: