Interieur inspiratie - De stylingregels van de Parisienne
La Vie Parisienne

De stylingregels van de Parisienne

Garance Dore, nu woonachtig in New York, omschrijft de Parisienne stijl in slechts drie woorden: Elegance is refusal.  Zij zegt in haar boek “Love, Style, Life”: “Americans are always after the next big thing, as opposed to timeless pieces. In France, people know their style and are loyal to it but in the US, people are constantly excited about new trends (Doré links this to French culture being less consumerist than in America). The downside? Paris fashion can be “too simple at times”, whereas New York favours bold self-expression.”

In dit artikel vertel ik meer over de stylingregels van de Parisienne. Laat je inspireren.

Draag het met zelfvertrouwen

Stijlregel nummer 1 bij uitstek! Als je je outfit met zelfvertrouwen draagt, heb je bijna geen accessoires meer nodig. Je glimlach zegt genoeg!

Vergeet de trends

De Francaise doet niet mee aan de trends. Als je haar kledingkast opent, zie je een goede collectie van items die goed met elkaar te combineren zijn. Zij draagt veel jeans en haar stijl verschilt eigenlijk niet veel tijdens de verschillende seizoenen. Zodra de Parisienne haar stijl heeft gevonden, dan houdt ze zich hier ook aan. De “verfijning” is het kenmerk van de Parisienne outfit en er kleeft ook een vorm van arrogantie in.

Ines de la Fressange vat het kort samen in haar boek La Parisienne:

’10 lessen om de nonchalante look van een Parisienne onder de knie te dragen. Daaronder behoort: draag jeans met rijk versierde sandalen, geen sneakers; combineer een kokerrok met ballerina’s, geen hakken; draag een avondjurk met een rieten handtas, geen gouden clutch; combineer een chiffonjurk met print met versleten motorlaarzen en niet met spiksplinternieuwe ballerina’s; mix een paillettentrui met een mannenbroek, en niet met een rok; draag een smokingjasje met sneakers, niet met stilletto’s. De immer perfecte Parisienne gebruikt nooit zeep om haar huid schoon te maken en draagt nimmer roze lippenstift of gaat zonder make-up het huis uit, ook niet in het weekend.’

Neutrale kleuren

De kleurcollectie van de Parisienne baseert zich vooral op veel beige, grijs, marineblauw, zwart en wit. Mooie kleuren die weer makkelijk te mixen zijn met elkaar.

Investeer in klassieke items

Koop die ene dure jas of tas. Het is misschien even een grote uitgave (of houd de uitverkoop goed in de gaten!) maar je zult er jarenlang plezier van hebben.

Rode lipstick

Tres tres Parisienne. De rode lipstick. Jeanne Damas, de ultieme Parisienne, heeft naast haar modelijn Rouje, ook een lipstick collectie “Le Rouje de Paris” uitgebracht. Ik heb een lipstick besteld en zal daar nog een apart blog aan wijden.

Le Rouje de Paris Lamia lipstick e1544783069147 - De stylingregels van de Parisienne

Logo’s

De Parisienne draagt geen kleding met opvallende logo’s. Zij kiest voor een “subtielere” kwaliteitsitem zonder opzichtige letters.

Less is more

De stijlregel van de Parisienne. Haar zul je nooit overdressed zien. Ze ziet er niet uit als of ze heel erg haar best heeft gedaan om een outfit uit te zoeken en haar make up op te doen. Haar garderobe leent hiervoor. Alles kan met elkaar gemixed worden dus een “faux pas” op modegebied is niet meer mogelijk.

Vind de perfecte pasvorm

Sowieso een belangrijke regel of je nu een Parisienne bent of niet 🙂 Kies kleding die net te strak zit of te wijd. Kijk goed naar de vormen van je lichaam. En laat je niet ompraten door iemand anders. Jij bepaalt!

Een passende geur

Een Parisienne heeft haar favoriete geur voor haar 30e ontdekt en zal deze haar hele leven blijven dragen. Zelf heb ik meerdere favoriete geuren, maar op nummer 1 blijft toch wel Chanel staan.

De schoenen regel

Je zult niet veel hoge hakken vinden in de schoenenkast van de Parisienne. Zij draagt vooral elegante platte schoenen, zoals ballerina’s of loafers. Toch zag ik laatst in Parijs ook veel Parisiennes op sneakers lopen. Sneakers kun je ook mooi onder een nette pantalon dragen.

Wat is jouw ultieme moderegel?

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: