De perfecte tuinaanpassing om altijd van de zon en de tuin te kunnen genieten
Interieur

De perfecte tuinaanpassing om altijd van de zon en de tuin te kunnen genieten

Inspiratie opdoen

Een paar jaar geleden wilden wij iets totaal anders met de tuin doen. Omdat wij echte buitenmensen zijn en een tuin hebben, besloten wij voor de perfecte tuinaanpassing te gaan om altijd van de zon en de tuin te kunnen genieten. Lees je mee hoe we dat hebben gedaan?

Allereerst keken we naar de mogelijkheden. Onze tuin is niet heel groot maar ook niet heel klein en omdat we daarvoor een schuifpui hebben laten plaatsen in de woonkamer, kregen wij meteen het idee om de woonkamer te verlengen naar de tuin. We kwamen al gauw op een terrasoverkapping, maar daar heb je ook zoveel mogelijkheden in. We keken bijvoorbeeld bij Pinterest en ook bij Verasol en zo konden we onze plannen goed vorm laten geven.

Terrasoverkapping, tuinoverkapping, veranda…

Er zijn dus zoveel mogelijkheden om het seizoen in je tuin te verlengen. Als je kiest om de veranda uit te breiden met bijvoorbeeld een zijwand en een voorwand, zodat het geheel helemaal dicht is, wordt dit een tuinkamer genoemd. Een tuinkamer moet je weer niet verwarren met een serre. Met een serre breid je je woonkamer uit en je kunt de deuren en/of ramen verwijderen. Bij een tuinkamer is de ruimte afgesloten, maar niet volledig geïsoleerd.

Wij hebben toentertijd gekozen voor alleen een terrasoverkapping, zonder zijmuren en schuifdeuren. Maar met de jaren is de wens wel gekomen om een kant van de terrasoverkapping dicht te maken. Dit zouden we bijvoorbeeld met glazen schuifwanden kunnen realiseren. Zo blijft de ruimte licht en hebben we vanuit de woonkamer nog steeds een mooi uitzicht op de tuin.

Uitzicht terrasoverkapping - De perfecte tuinaanpassing om altijd van de zon en de tuin te kunnen genieten

Uitbreiding van de veranda en tuinkamer

De veranda of tuinkamer  is ook uit te breiden met  LED-spots die je in verschillende kleuren kunt aanschaffen zodat je de sfeer kunt bepalen die je op dat moment wilt creëren. Ook kun je een heater aanschaffen om gezellige avonden te beleven zonder dat je het koud krijgt. Om ook tijdens de warme zomermaanden te genieten van je veranda of tuinkamer, kan ik je zeker zonwering aanbevelen. Wij hebben hier ook voor gekozen, omdat wij vanaf 12 uur ‘s middags de zon hebben en dan wordt het gewoon te warm. Ook kun je kiezen voor screens die je aan de zijkant en/of voorkant van de veranda hangt. Je ziet, er zijn talloze mogelijkheden om uit te kiezen en het geheel volgens je eigen wens en stijl te doen.

Greenline tuinkamer 2 Medium 1024x683 - De perfecte tuinaanpassing om altijd van de zon en de tuin te kunnen genieten

Profiline tuinkamer 4 Medium 1024x683 - De perfecte tuinaanpassing om altijd van de zon en de tuin te kunnen genieten

De styling

Onder onze terrasoverkapping staat een loungeset en afgelopen zomer heb ik de ruimte gezellig gestyled, zodat ik vanuit de woonkamer een mooi uitzicht had en ik de ruimte echt heb betrokken bij de woonkamer. In het voorjaar hebben we de hele tuin gerenoveerd en daarna was het mijn beurt om de styling te verzorgen. Er kwam een nieuw buitenkleed, kussens, een lantaarn, een leuke houten ladder waar bloempotten aan konden worden bevestigd. Ja, ik was helemaal blij met het resultaat. Nu het herfst is, ga ik over op herfstdecoratie, zoals pompoenen en bolchrysanten.

Overkapping tuin - De perfecte tuinaanpassing om altijd van de zon en de tuin te kunnen genieten

Overkapping met tuinuitzicht - De perfecte tuinaanpassing om altijd van de zon en de tuin te kunnen genieten

Loungeset - De perfecte tuinaanpassing om altijd van de zon en de tuin te kunnen genieten

Zoals je kunt lezen, zijn er zoveel mogelijkheden om je tuin nog gezelliger te maken.

Waar zou jij voor kiezen?

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: