Schrijfatelier bureau - De nieuwe styling van mijn schrijfplek
Interieur

De nieuwe styling van mijn schrijfplek

Wie mij al langer kent of dit blog al langer leest, weet dat ik heel graag bezig ben met interieurstyling. Vorig jaar heb ik de basiscursus Interieurstyling van VTWonen gevolgd en door deze leerzame cursus ben ik nog enthousiaster geworden om mijn interieur af en toe onder handen te nemen. Een tijdje geleden vond ik het tijd voor verandering in mijn schrijfatelier. Vandaag laat ik je de nieuwe styling van mijn schrijfplek zien.

Mijn schrijfatelier

In mei deelde ik een sfeervol hoekje in mijn schrijfatelier met mijn verzameling aan (brocante) items en planten. Helaas heeft de Monstera de zomer niet overleefd en was ik op een gegeven moment niet meer zo enthousiast over dit hoekje, hoe sfeervol het er ook uitziet. Ook moesten de zijkanten van de dakkapel nog geïsoleerd worden en geverfd, een klusje dat we van de zomer hebben gedaan. Het bureau stond tegen de muur onder het raam en ik werd er niet blij van. Ik miste speelsheid in de ruimte. Wat te doen?

Mijn schrijfplek - De nieuwe styling van mijn schrijfplek

Make up stash - De nieuwe styling van mijn schrijfplek

Nieuwe styling van de ruimte

Door de cursus en mijn eigen gevoel leek het mij een leuk idee om het bureau schuin in de ruimte te zetten. We zijn snel geneigd om alle meubels maar tegen de muren te zetten, maar het geeft het interieur een mooie dynamiek als bepaalde meubels midden in de ruimte worden gezet. Ik probeerde dit uit met het bureau en ik was meteen enthousiast. Het oogde meteen knus en ik heb door deze verandering ook meer uitzicht en licht.

Interieur schrijfkamer - De nieuwe styling van mijn schrijfplek

Marmeren dienblad - De nieuwe styling van mijn schrijfplek

Items met een verhaal

Ik heb graag mijn spulletjes om mij heen die mij inspiratie geven en een bepaalde sfeer uitstralen. Zoals een bosje rozen, mijn favoriete boeken, planten en mijn brocante items zoals de schoenen uit de jaren ’20 die ik vorig jaar op de kop heb getikt. Ik kijk graag naar de Une Fille, Un Style filmpjes van de Franse Vogue op YouTube. Ik hou van de interieur stijl van de Parisienne. Zij mixen oud met nieuw en dat geeft een ruimte een hele fijne sfeer waar altijd iets in te ontdekken valt. En dat is wat mij enorm aanspreekt. De items vertellen een verhaal en daar haal ik als schrijver weer inspiratie uit voor mijn verhalen en blogs.

Brocante verzameling - De nieuwe styling van mijn schrijfplek

Kaptafel decoratie - De nieuwe styling van mijn schrijfplek

Brocante vondsten - De nieuwe styling van mijn schrijfplek

Lounge hoekje - De nieuwe styling van mijn schrijfplek

Of het af is? Voorlopig wel, maar ik hou ervan om van tijd tot tijd de accessoires te verplaatsen. Zo blijft mijn interieur dynamisch en probeer ik weer nieuwe dingen uit.

Zou jij meubels in het midden van de ruimte zetten?

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: