De mooiste vloerkleden!
Interieur

De mooiste vloerkleden!

Als je meer sfeer in een interieur wilt toevoegen, dan is het een vloerkleed onmisbaar. Een vloerkleed heeft meerdere voordelen en ik laat je de mooiste vloerkleden zien.

Het kiezen van een vloerkleed

Tijdens het kiezen van een vloerkleed is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

  • Bepaal hoe groot het vloerkleed moet zijn. De standaard maten zijn: 170cmx240 cm, 200×300 en 250×350.
  • Van welk materiaal mag het vloerkleed gemaakt zijn? Hou je van wol, of toch liever katoen?
  • Bepaal de stijl in de ruimte en kies daar je vloerkleed op uit. Het is leuk om daar een beetje mee te spelen. Heb je een moderne stijl qua meubels? Mix dit dan met een vintage vloerkleed. Heb je meer donkere meubels? Kies dan voor een licht vloerkleed of een fellere kleur of motieven.  Denk altijd aan het contrast, dat maakt de ruimte mooi.
  • Vloerkleden zijn er in bepaalde vormen. Een vierkant kleed staat heel mooi in een ruimte die een andere vorm heeft dan een vierkant. Wat ook een heel speels effect geeft is om twee verschillende vormen deels over elkaar te leggen. Of kies een rond vloerkleed die alle rechte lijnen in huis doorbreekt, dit geeft ook een heel speels effect. Zo zie je dat er talloze mogelijkheden zijn om je interieur nog mooier te maken met het juiste vloerkleed.

Het vloerkleed als blikvanger

Een vloerkleed verbindt als het ware de losse onderdelen in een interieur met elkaar. Toen ik een vloerkleed ging uitkiezen, had ik het kleurenpalet al bedacht. Ik vond een gemêleerd vloerkleed waar wit, blauw en okergeel in verwerkt is. Daar heb ik okergele gordijnen bij uitgezocht. Deze verbinding geeft rust in een ruimte en inspiratie voor het uitkiezen van decoratie. Het geel komt bijvoorbeeld weer terug in het bloemenmotief van de vaas op tafel. Het is leuk om een beetje te spelen met kleuren en accenten in je interieur.

fred van leer bolivian etis smaragd green vloerkle - De mooiste vloerkleden! fred van leer touch of maroc vloerkleed in tijdloos - De mooiste vloerkleden!

fred van leer soft heart hartjes vloerkleed per 2 1024x1006 - De mooiste vloerkleden!

Een vloerkleed is bijna een van de belangrijkste decoratie items in een interieur. Het geeft sfeer, warmte, demping en is een ware toevoeging aan het decor. Voor elke woonstijl is er wel een vloerkleed te vinden. Wat dacht je van een Fred van Leer vloerkleed? Een vloerkleed met zebra motief, Azteken motief of wil je liever een hartvorm vloerkleed? Het zal je interieur in elk geval een geweldige boost geven en heel origineel ogen!

Tip van mij: als je een vloerkleed kiest met een drukker motief, adviseer ik om de rest in het interieur rustiger te houden om het niet al te overweldigend te maken en het vloerkleed echt het middelpunt te laten zijn.

Wil je zien hoe mijn vloerkleed matched met de rest van het interieur, lees dan hier mijn artikel over onze nieuwe woonkamer.

Wat is jouw vloerkleed stijl?

 

Foto’s vloerkleed @Floorpassion

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: