Schrijven
Boeken & Schrijven

De items die ik nodig heb tijdens het schrijven van mijn boek

Zoals jullie wellicht weten, ben ik bezig met het schrijven van mijn tweede boek. Af en toe verklap ik waar het boek over gaat, maar wat heeft een schrijver precies nodig? Ik deel de items die ik nodig heb tijdens het schrijven van mijn boek.

Inspiratie

Het schrijven begint met inspiratie. Eerder schreef ik al waar ik inspiratie vind om te schrijven. Voor een schrijver van essentieel belang.

Een goede schrijfplek

Er zijn meerdere schrijfplekken waar ik het prettig vind om aan mijn boek te werken. De ene keer werk ik vanuit huis aan de lange eettafel met uitzicht op de tuin. De andere keer verschans ik mij in mijn schrijfkamertje waar heel veel licht is en waar al mijn spulletjes staan die mij een fijn gevoel geven en mij inspireren tijdens het schrijven. Soms ga ik naar een café, om te schrijven. Twee favoriete plekken zijn de Huyskamer op Rotterdam Centraal Station en de Coffee Company in de Berenstraat in Amsterdam.

Schrijfplek 1 - De items die ik nodig heb tijdens het schrijven van mijn boek

Mijn notitieboek

Als ik aan het schrijven ben, heb ik altijd mijn notitieboekje naast me liggen. Ik zou niet zonder mijn notitieboek kunnen en als deze vol is, dan wil ik een nieuwe kopen en wellicht trakteer ik mijzelf ook op een Pelikan vulpen. Ik vind het heel mooi om met een vulpen te schrijven, het heeft iets chics. En ik heb leren schrijven met een vulpen dus het heeft ook nog iets nostalgisch over zich. Bij La Couronne du Comte kun je de hele collectie bewonderen.

Notitieboekje 1 - De items die ik nodig heb tijdens het schrijven van mijn boek

Versnaperingen

De dag begin ik altijd met koffie, maar na twee kopjes, ga ik over op thee. Tijdens het schrijven zet ik een grote pot thee, zodat ik even vooruit kan. Eten doe ik nooit tijdens het schrijven. Tijdens de lunch neem ik bewust afstand van mijn werk.

Spullen om mij heen

In de loop der jaren, heb ik een aantal spullen om mij heen verzameld die mij inspireren, vooral bij het schrijven van dit boek, zoals boeken en vintage items. Als ik even een break wil, dan snuffel ik door mijn eigen spulletjes en krijg ik er vaak weer nieuwe ideeën van om op te schrijven.

Inspiratie uit spullen 1 e1541756307967 - De items die ik nodig heb tijdens het schrijven van mijn boek

Welk item wil jij altijd om je heen hebben als je schrijft?

 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Voor meer informatie verwijs ik naar mijn disclaimer.

18 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: