raissa lara lutolf fasel NaL  RXlMbE unsplash - De gele pracht aan de Côte d'Azur
Franse Riviera

De gele pracht aan de Côte d’Azur

De gele pracht aan de Côte d’Azur

Bormes-les-Mimosas staat bekend als een van de mooiste middeleeuwse dorpjes in de Var, een departement in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in de Provence in het zuidoosten van Frankrijk. De Var dankt zijn naam aan de rivier de Var, die vroeger langs de oostelijke grens stroomde, waardoor de grens in 1860 werd verplaatst. Er is veel te ontdekken in het historische centrum van het prachtige Bormes-les-Mimosas onder dat van eind januari tot begin maart onder een deken van gele pracht aan de Côte d’Azur is bedekt.

Wat is er te zien?

Je zult zeker verliefd worden op de pastelkleurige huizen, de architectuur en de kleine winkeltjes in de smalle straatjes waar nog steeds handwerk wordt beoefend, zoals pottenbakken. De kerk ‘Eglise St Trophyme’ dateert uit de 18e eeuw en heeft een prachtige zonnewijzer bovenaan de poort. Het dorp is rijk aan flora en staat bekend om de mimosa. De dorpsnaam is geïnspireerd door de aanwezigheid van deze gele bloemen. Deze gele pracht bloeit het hele jaar door in dit zachte klimaat. De heuvels rondom het dorp zijn bedekt met de gele pracht van mimosa. In dit dorp begint de route des Mimosas en die je langs de andere prachtige dorpen Saint Raphael, Sainte Maxime en Grasse leidt.

Nu alle festiviteiten rondom deze prachtige gele bloemen zijn afgelast, gaan de mensen op pad en maken prachtige wandelingen door het vrolijk getinte landschap met de azuurblauwe getinte zee op de achtergrond. Gegarandeerd dat je hier lentekriebels van krijgt!

anastasiia ostapovych H7S7YJtLYLM unsplash 1024x683 - De gele pracht aan de Côte d'Azur

Het dorp heeft een kustlijn van 20 km waarvan 12 km goudkleurig, zijdeachtig zand. Je kunt ook een rondleiding door de tuinen krijgen of een historische rondleiding door de stad. Wil je meer sportieve activiteiten ondernemen, dan kun je duiken en genieten van een prachtige onderwaterflora. Ook kun je verschillende andere watersporten beoefenen zoals zeilen, vissen en waterskiën. Voor ieder wat wils!

Om thuis ook in de mimosa en Zuidfranse sferen te komen, kocht ik twee geleden een bosje van deze gele pracht en mijmerde ik over prachtige geurende wandelingen door het gebied dat ook zo naar mijn hart ligt.

Mimosa boeket - De gele pracht aan de Côte d'Azur

Meer informatie over de Mimosa route kun je hier vinden.

Foto 1 en 2: Unsplash

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: