Boek lezen e1639727459703 - De eerste 513 woorden van mijn manuscript
Boeken & Schrijven

De eerste 513 woorden van mijn manuscript

Zo af en toe blog ik over schrijven of over het verhaal dat ik aan het schrijven ben en opeens dacht ik: hoe leuk zou het zijn om jullie alvast de eerste 513 woorden van mijn manuscript te laten lezen?  Dit is de ruwe versie, dus misschien zullen de woorden in de toekomst worden gewijzigd, maar dit is de eerste indruk waar het verhaal over gaat. Het is best spannend voor mij om dit te delen maar ik ben erg benieuwd naar jullie mening.

Proloog

De flashbacks kwamen weer terug. Lange tijd dacht ik dat ik deze beelden kwijtgeraakt was tijdens de fase dat ik mijn leven een andere wending wilde geven. Dat is de rust had gevonden om mijn gedachten op andere zaken te richten. Leukere zaken. Misschien was dat toch het beste. Alles achterlaten en opnieuw beginnen. Een tijdje geleden ontdekte ik dat de sleutel van het appartement van vader nog steeds in het kastje aan de muur in de gang hing. Zelfs de sleutelhanger was nog hetzelfde. Een Delfts blauw schoentje. Gekocht op de zaterdagmarkt in Delft toen we nog als gelukkig gezin de stad hadden bezocht en we allemaal een souvenirtje mochten uitkiezen…Een mooie zonnige zaterdagmiddag. Wandelen door de oude stad, koffie drinken en pannenkoeken eten op een terras. Behalve Charlotte. Zij lette altijd op haar slanke lijn. Oliver, mijn broer, had zijn portie gulzig opgegeten. Mijn moeder had een zakdoekje in haar nieuwe leren tas opgediept. Mijn vaders gezicht glom van trots. Hier zat hij dan met zijn mooie gezin. Er was geen enkele aanwijzing dat het daarna mis zou gaan.

Ik liep langs de Waal. Het water klotste tegen de kade. De zon stond hoog aan de strakblauwe hemel. Het was juli. Ik slenterde op mijn espadrilles op de donkere keitjes en voelde de zon mijn gezicht verwarmen. Het deed me goed. De meeste mensen waren met volgepakte auto’s vertrokken naar Franse campings of hete Spaanse stranden. De winkelstraten waren uitgestorven maar de terrasjes zaten vol met vrolijke mensen genietend van een glas wijn of bier. Af en toe prikten ze met een plastic prikkertje in een olijf of kaasblokje. De weerman had een paar zomerse dagen beloofd en daar wilde men niets van missen! De wereld lachte hen tegemoet. Maar niet bij mij.

Ik sloeg het gade en bedacht wat er allemaal gebeurd was. De zomervakantie was aangebroken en ik zou me toch vrolijk en goed moeten voelen? Maanden, weken, dagen had ik nagedacht. De situatie waarin ik zat, was onhoudbaar geworden.                                                   

Een schip dat zwaar beladen was, voer voorbij. Het water werd onrustig, net als hoe ik me voelde. Nervositeit, moeheid. Elke avond als ik de deur opende, wist ik niet wat me te wachten stond. Tijd voor ontspanning was er helemaal niet en als deze er al was geweest dan had ik het niet eens gekund. De emoties hadden de overhand. Vroeger genoot ik al van een vogel die ’s ochtends vroeg de nieuwe dag aankondigde met zijn lied. Nu irriteerde het me. Er was al genoeg om mij heen. Maar waar ik naar verlangde dat was nog ver te zoeken.

Ik had een beslissing genomen die ons gezin misschien nog verder uiteen zou rukken. Maar ik kon niet anders. Er waren van die momenten in je leven dat je echt alleen aan jezelf moest denken. Dat er al zoveel aan vooraf was gegaan dat je bijna niet meer anders kon. Dat moment was nu gekomen. Vanavond zou ik het hen vertellen.

Ik keek nog een keer naar het water dat weer rustig was, maar mijn hart bonkte.

Wat denk jij van deze eerste 513 woorden?

BewarenBewaren

13 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: