Parijs Eiffeltoren
Parijs

De beslissing om niet naar Parijs te gaan

Ik scroll op mijn telefoon naar de NS international site en zie dat er Thalys treinen de komende week (en weken) worden geannuleerd. In spanning kijk ik naar onze treintijden. Ze staan er niet bij…eerst ben ik blij en opgelucht maar onderweg naar huis bekruipt me een naar gevoel. Stel dat ze de treinen wel annuleren nadat de deadline van annulering van het hotel voorbij is? Stel dat ze besluiten deze treinen wel te schrappen en we al in Parijs zitten? Tja, voor alles is een oplossing zou je denken, maar is het dat wel waard? Vandaag vertel ik over de beslissing om niet naar Parijs te gaan.

Parijs in staking

Beseffend dat er veel ergere dingen op de wereld zijn en ik dit jaar al vier dagen mocht genieten van Parijs, gleden er toch een paar tranen over mijn wangen toen we echt besloten om de tickets en het hotel te annuleren. Het is niet verstandig om te gaan. De sfeer kan zo omslaan en veranderen in grimmigheid. Op internet las ik al over de ondernemers die een ‘stille Kerst’ verwachten. De straten zijn leeg en er rijden bijna geen metro’s. De Parijzenaren hebben hun fietsen afgestoft, de banden opgepompt en fietsen zo kilometers per dag om op hun werk te komen of boodschappen te doen. Tja, voor alles is een oplossing, maar wij hebben een keuze. Een moeilijke keuze waarbij ik dus weer het bewijs kreeg hoezeer Parijs in mijn hart zit.

Ik baalde enorm, maar toetste toch het nummer van de klantenservice in om te annuleren. Ik dacht aan de prachtige versieringen in Galeries Lafayette, de kerstmarkten en de gezelligheid in cafe’s.

‘Dan gaan we in het voorjaar,’ zei mijn man. ‘ Als de bloesembomen bloeien en het zonnetje schijnt.’

Deze woorden had ik nodig. Parijs in de lente, wie heeft daar nou niet van gedroomd?

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: