Keukengerei
La Vie Parisienne

De 7 dingen die je altijd zult vinden in de keuken van de Parisienne

Vandaag gaan we de keuken in van een Parisienne en vertel ik meer over de 7 dingen die je altijd zult vinden in de keuken van een Parisienne.

De Franse keuken

In Frankrijk zijn obesitas en obesitas gerelateerde ziekten uiterst zeldzaam, terwijl de nationale keuken bekend is om het gebruik van boter, kaas en vet vlees. Ik vind dit een heel interessant gegeven. Waar ligt het aan? Is het de je-ne-sais-quoi mindset die ze hanteren? Of moeten we beter kijken wat zij eigenlijk eten? Zelf denk ik dat het ligt aan de eenvoud van de ingredienten van gerechten. Parisiennes houden zich vast aan de “basics” en bereiden smaakvolle gerechten met zuivel met hoog vetgehalte, verse baquettes en brood etc. Ze zijn er een ster in om van een paar ingredienten een heerlijke maaltijd te bereiden die ze kopen bij de bakker op de hoek van de straat of de supermarche als ze van hun werk naar huis gaan. Op zaterdagen vind je ze op de markt in de buurt, waar ze verse groenten, fruit, vis en vlees kopen en meteen en praatje over de  kwaliteit met de verkopen aanknopen. Kwaliteit staat voorop!

Maar wat vind je zoals in de keuken van de Parisienne?

Baguette

Een van de lekkerste en beste baquettes, is de baquette tradition. De kwaliteit van deze baquette is meestal beter dan van de andere varianten. De baquette eet je op de dag van aankoop en bewaar je niet.  De Parisienne koopt elke dag een verse baquette.

Frans stokbrood - De 7 dingen die je altijd zult vinden in de keuken van de Parisienne

Dijon mosterd

Dijon Mosterd is een de smaakmaker in de keuken van de Parisienne. Naast wijn en slakken, is mosterd een van de bourgonische specialiteiten. Het wordt vaak gebruikt om dressings mee aan te maken.

Kaas

Als je door de straten van Parijs loopt, dan kom je er achter, hoe belangrijk de kaascultuur is. Fromageries vind je overal. Een waar paradijs voor de kaasliefhebber. De Parisienne weet precies welk soort kaas bij welk gerecht past. Dit is een heel belangrijk onderdeel in de opvoeding. Ik kijk altijd mijn ogen uit als ik langs een fromagerie loop.

Franse kazen - De 7 dingen die je altijd zult vinden in de keuken van de Parisienne

Boter

Boter is een heel belangrijk ingredient in de keuken van de Parisienne. Deze wordt veel gebruikt om sauzen mee te maken, voor vlees en in desserts. Persoonlijk vind ik de Franse boter een van de meest smakelijke en gelukkig kunnen we deze ook in Nederland kopen. Een baquette en een beetje boter en ik waan me weer in Parijs 🙂

Franse boter - De 7 dingen die je altijd zult vinden in de keuken van de Parisienne

Wijn

Parijzenaars weten dat wijn de sleutel is tot een geslaagd etentje of dat het ingrediënt is dat een eenvoudig Coq au Vin-recept heel lekker maakt. In Frankrijk is wijn heel belangrijk dat ook zeker genuttigd wordt om te genieten en het leven te verrijken.

Yoghurt

De smaak van yoghurt is in Frankrijk zo anders dan wij die kennen. De Franse yoghurt is meestal volvet en meer creamy en wordt vaak in glazen potjes verkocht.

Thee

De Parisienne kiest in een restaurant meestal een espresso of een cappuccino, maar ze heeft altijd thee in huis. De thee wordt vaak uit een kom gedronken. De mokken in Frankrijk lijken namelijk op kommetjes met kleine handvaten. De Parisienne drinkt de thee zonder melk en ze dompelt vaak haar toast of croissant me abrikozenjam in de thee.

Dammann freres thee 742x1024 - De 7 dingen die je altijd zult vinden in de keuken van de Parisienne

Welk product heb jij altijd in de keuken?

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: