Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence
Franse Riviera

Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence

Hoe kom je er?

Een van de dagtochten die ik graag maak wanneer ik in Nice ben, is die naar het dorp Saint Paul de Vence. Het is een van mijn favoriete dorpen in Zuid-Frankrijk en het speelt een rol in het boek dat ik aan het schrijven ben. Als je houdt van kunst en een authentieke sfeer, dan is deze dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence echt iets voor jou!

Saint Paul de Vence  ligt ca. 20 minuten rijden vanaf de kust of je pakt bus nummer 400. Ik vind het leuk om met de bus te reizen vanwege de route. Als je geluk hebt om een ​​stoel bij het raam te bemachtigen, dan kun je de andere dorpen, zoals Cagnes sur Mer en La Colle sur Loup, aanschouwen. De bus stopt aan het begin van het dorp, genaamd “Saint Paul-Village.” Vanaf hier is het slechts 5 minuten naar de ingang van het oude gedeelte van het dorp.
Saint Paul de Vence balkon - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence

Het dorp ontdekken

Voordat je het dorp echt betreedt, dan kom je het beroemde restaurant “Auberge La Colombe d’Or” tegen. Deze “gouden duif” werd in de jaren twintig bezocht door kunstenaars als Picasso, Soutine, Modigliani en Signac. Ze betaalden hun verblijf en diner met kunstwerken die ze maakten. Je kunt ze nog steeds bewonderen. Tegenwoordig is dit restaurant het ontmoetingspunt van de kunstenaars en de rijken.
Verderop ligt Café de la Place en het Petanque-gebied (de Provençaalse variant van Jeu des Boules) en dan zie je de toegangspoort tot het dorp en kom je in de Rue Grande terecht. Het was niet zo druk toen wij er waren. Geweldig! We konden echt genieten van de authentieke sfeer.
Collage Saint Paul de Vence - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence
Deur detail - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence
Saint Paul de Vence ateliers e1543311539937 - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence
Rue Grande heeft veel kleine winkels en kunstgalerijen. Het is heerlijk om unieke kunstwerken of mode te ontdekken en vooral de kleine winkeltjes vallen erg in de smaak. We ontdekken een uniek verborgen juweeltje in een hofje, een vintage winkel vol met prachtige schatten. Aan het einde van deze straat vind je de begraafplaats met uitzicht op de vallei. Als het weer helder is, kun je de glinsterende zee zien…
Vintage shop Saint Paul de Vence e1543311866366 - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence
Atelier Saint Paul de Vence Rue Grande 1024x512 - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence
Atelier Saint Paul de Vence 1024x482 - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence
Saint Paul de Vence straatje e1543311729130 - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence

Lunchtijd!

De kerkklok geeft aan dat het middag isDe magen beginnen te knorren. Bijna automatisch lopen we naar restaurant “le Tilleul”. Als we in Saint Paul de Vence zijn, gaan we hier altijd lunchen. Ik kan de “Lasagne aux légumes de Provence, Ricotta & basilic et sa petite salade verte” ten zeerste aanbevelen. We hebben een plaatsje onder de lindebomen (le tilleul) en genieten van een glas Evian-water. Het is een warme dag, maar het is perfect. Een perfecte plek om te rusten en te genieten van de Franse manier van leven.
Restaurant le Tilleul 1024x512 - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence
Terras le Tilleul e1543311619530 - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence
le Tilleul e1543311667877 - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence
Bloem 1024x680 - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence

Meer te ontdekken ….

Na de heerlijke lunch, is het tijd om meer van Saint Paul de Vence te ontdekken. We lopen door de smalle historische straatjes zonder mensen. Oude huizen omgeven door veel bloemen. Elke hoek is een verrassing.
Saint Paul de Vence straatjes 1024x570 - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence
Saint Paul de Vence straatjes 2 1024x512 - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence
Fontein Saint Paul de Vence 1024x512 - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence

De route gaat langs de stadsmuren (Remparts Ouest) en zo komen we weer terug naar het begin van het dorp. Saint Paul de Vence heeft zoveel schoonheid en verrassingen. Een kunstenaarsplek vol geschiedenis en prachtige huizen en een prachtig uitzicht vanuit elke hoek.
Druiventakken 1024x680 - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence

Ik kan het ten zeerste aanbevelen om dit dorp te bezoeken. Slenter rond, geniet van de sfeer, koop een kunstwerk als herinnering en geniet van een heerlijke lunch of drankje.

Geniet van het Franse leven!
Balkon blauwe luiken Saint Paul de Vence - Dagtocht naar kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence
Dit balkon is een van de mooiste die ik ooit heb gezien. De blauwe luiken, de zon die naar binnen schijnt…het heeft een prominente plaats in mijn boek gekregen.

Voor mij is Saint Paul de Vence een zeer inspirerend dorp, en daarom heeft het een plaats in mijn boek gekregen. Wanneer ik door de smalle straatjes wandel, voel ik me bijna thuis en schrijft het verhaal zichzelf. Ik heb veel foto’s van alle details en heb door de vele wandelingen de manier van leven in dit kunstenaarsdorp, geproefd. Het is een magische plek en ik hoop snel weer terug te keren!

Heb jij weleens van dit dorp gehoord?

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: