Schrijven - Boek update | Mijn manuscript laten redigeren door een redacteur
Boeken & Schrijven

Boek update | Mijn manuscript laten redigeren door een redacteur

Het was een tijdje stil op mijn blog omtrent mijn boek, maar dat had een hele goede reden. Zo’n maand geleden heb ik mijn manuscript laten redigeren door een redacteur. In dit blog vertel ik je er meer over.

En toen drukte ik op de send knop…

Ik schreef al eerder een artikel toen ik mijn manuscript had afgerond en ik op de send knop drukte om het project, waar ik jaren aan had gewerkt, naar mijn redacteur (ook interesse om je boek te laten redigeren of schrijfcoaching nodig hebt? Check dan de link) te sturen. Spannende weken volgden en er ging van alles door mij heen. Wat als het hele verhaal niet zou kloppen? Gelukkig had ik voldoende afleiding, want spannend vond ik het wel! Drie weken later kreeg ik de mail van Giovanna: het verhaal klopt en is mooi, al moet er nog wel het e.e.a. aan veranderd of verbeterd worden.

Ik scrolde door het geredigeerde manuscript. Ja, er is zeker een hoop werk aan de winkel, maar ik voelde me toch trots! Trots dat ik de stap genomen heb om het manuscript professioneel te laten redigeren en ook trots dat ik dus een echt boek geschreven heb dat zeker potentie heeft.

Hoe nu verder?

Omdat ik me goed willen kunnen concentreren op het geredigeerde manuscript, wil ik in januari een paar dagen vrij nemen en deze dagen besteden aan het manuscript. Dit doe ik het liefst een paar dagen achter elkaar, omdat ik dan goed in het verhaal zit en me maar op een ding hoef te concentreren. Daarnaast ben ik nu al bezig met de synopsis en weet ik al welke uitgevers ik ga aanschrijven. Het zal nog een hele klus worden, maar ik heb er zin in. Een spannend proces dat me steeds meer dichterbij mijn grote droom kan brengen.

Follow your dreams, they know the way!

22 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: