Writing flatlay scaled - Boek update | Ik ben er bijna!
Boeken & Schrijven

Boek update | Ik ben er bijna!

Mijn laatste boek update stamt uit eind april. Ik schreef toen:

Blij, overweldigd maar ook een dubbel gevoel. Al die jaren, passeerde mijn gedachten. Het zomerverhaal dat ik jaren geleden gewonnen had bij tijdschrift Vriendin, was de basis van dit boek. Van daaruit werkte ik de personages uit, de verhaallijn, deed ik research en was ik regelmatig in een cafe in Amsterdam aan het schrijven. En er was een tijd dat ik het boek links liet liggen, omdat ik het even niet wist. Een dubbel gevoel….ik ben er nog niet. Er is nog genoeg werk aan de winkel. Herlezen, bijschaven voordat ik het manuscript opstuur naar een uitgever. Ja, dat ga ik echt doen en ja, ik weet dat de kans klein is dat het uitgegeven zal worden door een gerenommeerde uitgever, maar als ik het niet probeer, zal ik het nooit weten.

Hoe staat het er nu mee?

Ik ben er bijna! De afgelopen weken heb ik weer elke vrijdag achter mijn laptop gezeten. Ook nam ik een extra dag vrij om twee dagen achter elkaar aan het boek te kunnen werken en dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Tijdens het schrappen en herschrijven kwamen er wel weer nieuwe ideeen opborrelen en een daarvan heb ik gebruikt. Het verhaal kreeg opeens een andere wending en zo heb ik een aantal passages moeten aanpassen. Maar ik voel me er nu meer tevreden onder en het verhaal is completer naar mijn idee. Ook herschreef en schrapte ik met het oog op het tweede deel, want ik heb al hele mooie inspiratie voor het vervolg!

Attachment 1 1 - Boek update | Ik ben er bijna!

 

En hoe nu verder?

Ik ga het manuscript nog een keer doorlopen en dan laat ik het redigeren. Ik wil zeker zijn dat het verhaal goed loopt en er geen fouten in staan omdat ik dan echt de stap wil wagen om het manuscript op te gaan sturen naar uitgeverijen. Momenteel ben ik bezig met de synopsis, want deze willen uitgeverijen altijd meegestuurd hebben. Het is een spannend gedeelte van het boekschrijven en soms overvalt het me een beetje. Het feit dat ik het manuscript waar ik zolang aan gewerkt heb, af heb. Soms kan ik zelf bijna niet geloven. Na al die jaren. Ik heb de lockdown periode in elk geval goed gebruikt!

Ben jij al nieuwsgierig naar mijn boek?

Wil je meer lezen over mijn boek? Check dan de posts hier

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: