Boek review | Wonen als een Parisienne door Ines de la Fressange en Martin Montagut
Boeken & Schrijven

Boek review | Wonen als een Parisienne door Ines de la Fressange en Martin Montagut

In het boek Wonen als een Parisienne, dat al in 2018 uitkwam, krijg je een inkijkje in vijftien appartementen in Parijs. De Parisiennes staan bekend als hun “je ne sais quoi” stijl, dus ik was heel benieuwd hoe deze stijl wordt doorgevoerd in hun interieurs aangezien ik soms droom om een Parijs appartement in te richten. Vandaag mijn boek review van Wonen als een Parisienne door Ines de la Fressange en Martin Montagut.

Wonen als een Parisienne

Schetsen, mooie aquarellen, moodboards en “handgeschreven” notities leidde je door de vijftien Parijse appartementen. De appartementen zijn verspreid over de verschillende arrondissementen in Parijs. Ook maak je kennis met de stijl en de visie van de bewoners en wat hen inspireert om hun interieur  in te richten. Zij delen ook hun tips waar zij hun interieur aankopen doen. Van een dure meubelzaak tot aan de vlooienmarkt, alles komt aan bod. Na elk hoofdstuk zie je negen illustraties met de specifieke elementen uit het interieur met een uitleg erbij. Ook delen zij het moodboard van de specifieke interieurstijl. Vooral de moodboards vind ik heel inspirerend en kun je zelf ook gebruiken als je je interieur een andere stijl zou willen geven.

Inhoud Wonen als een Parisienne - Boek review | Wonen als een Parisienne door Ines de la Fressange en Martin Montagut

Wonen als een Parisienne boek - Boek review | Wonen als een Parisienne door Ines de la Fressange en Martin Montagut

Mijn mening

Ik kan wel zeggen dat dit een van mijn favoriete “Parijs” boeken is.  Omdat ik zeer geïnteresseerd ben in interieurs en droom van een eigen appartement in Parijs (*keep on dreaming Darina* :)) vind ik het leuk om weg te dromen bij deze vijftien appartementen en kennis te maken met de afzonderlijke interieur stijlen die de bewoners hebben.

Wonen als een Parisienne Ines de la Fressange - Boek review | Wonen als een Parisienne door Ines de la Fressange en Martin Montagut

Wonen als een Parisienne - Boek review | Wonen als een Parisienne door Ines de la Fressange en Martin Montagut

Het boek is niet heel goedkoop, maar wel elke euro waard als je van interieur inspiratie en Parijs houdt. Je kunt het boek ook mooi stylen in je interieur. Het boek is een echte blikvanger en leuk om van tijd tot tijd eens door te bladeren om weer inspiratie op te doen.

Ken jij dit boek?

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: