Boek review | Paris Time Capsule - Ella Carey
Boeken & Schrijven

Boek review | The Paris Time Capsule door Ella Carey

Laatst vond ik een Engelstalig boek in mijn boekenkast, Paris Time Capsule door Ella Carey. Dit boek is gebaseerd op het appartement dat na 70 jaar is ontdekt in Parijs. Nieuwsgierig geworden? Lees dan mijn boek review.

Korte inhoud

New York–based photographer Cat Jordan is ready to begin a new life with her successful, button-down boyfriend. But when she learns that she’s inherited the estate of a complete stranger—a woman named Isabelle de Florian—her life is turned upside down.Cat arrives in Paris to find that she is now the owner of a perfectly preserved Belle Époque apartment in the ninth arrondissement, and that the Frenchwoman’s family knew nothing about this secret estate. Amid these strange developments, Cat is left with burning questions: Who was Isabelle de Florian? And why did she leave the inheritance to Cat instead of her own family?As Cat travels France in search of answers, she feels her grasp on her New York life starting to slip. With long-buried secrets coming to light and an attraction to Isabelle de Florian’s grandson growing too intense to ignore, Cat will have to decide what to let go of, and what to claim as her own (bol.com)

Mijn mening

Stel je voor … je komt thuis na een drukke werkdag en je vindt een envelop met daarin een sleutel en een brief van een advocaat. Mijn verbeelding nam de overhand toen ik het eerste hoofdstuk las, vanwege het waargebeurde verhaal waarop dit verhaal is gebaseerd. 

Ik vond het erg leuk om te lezen over de ontdekking van dit appartement, dat vol mysterie en geschiedenis omringt wordt.  De personages zijn goed gecreëerd door Ella Carey. Ze beschrijft het appartement zo levendig, alsof je samen met Cat door het appartement loopt, dat niet alleen vol met stof en spinnenwebben was, maar ook vol met schatten.

Tussen de regels door lees je de grote liefde voor Frankrijk van de schrijfster. Ze beschrijft Parijs en de Provence zo mooi en levendig, alsof je er zelf bij bent.

Maar dit verhaal roept ook veel vragen op. Het wekte mijn nieuwsgierigheid welke beslissing Cat werkelijk zou nemen. Ik koesterde de uren dat ik het boek met een kop thee las en me overgaf aan dit verhaal. Ik kon het gewoon niet neerleggen. Een echte pageturner, die tot nu toe alleen in het Engels en Italiaans gepubliceerd is. Ik was erg benieuwd naar de ontwikkeling van de keuze die Cat moest maken. Ik zal deze niet verklappen, want dat is een van de mysteries van het boek.

Het einde van het verhaal was volkomen verrassend. Ik vond het erg goed bedacht door de schrijfster en hoe meer ik erover nadenk – de reden waarom het appartement al 70 jaar niet bewoond is, hoe meer overtuigd ik ervan werd dat het zo gebeurd kan zijn…

Eén ding is wel zeker … dit zullen we nooit echt zeker weten.

Zou jij dit Engelstalige boek willen lezen?

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: