Ontspannen lezen - Boek review | Een modehuis in Barcelona door Nuria Pradas
Boeken & Schrijven

Boek review | Een modehuis in Barcelona door Nuria Pradas

Op mijn blog plaats ik regelmatig boek reviews op het gebied van lifestyle of boeken die zich in Parijs afspelen. Laatst las ik een prachtig boek dat zich in Barcelona afspeelt en wil ik jullie hier graag mee kennis laten maken met een modehuis in Barcelona door Nuria Pradas.

Korte inhoud

Kroniek van een familiebedrijf in de 20e eeuw

Een modehuis in Barcelona van Nuria Pradas is een meeslepend liefdesverhaal, gebaseerd op de nog steeds bestaande modehuis Santa Eulalia in Barcelona.
Andreu Molins begint in Barcelona modehuis Santa Eulalia en heeft algauw groot succes. Hij bezoekt Parijse modeshows en laat zich inspireren door spraakmakende haute couture. Zijn zaak wordt dé plek waar de gegoede klasse komt voor de nieuwste mode.
Als topverkoopster Laia Calvet ongehuwd zwanger raakt, mag ze van Andreu doorwerken. Mode is haar passie, haar persoonlijk leven verloopt tragisch. Het wel en wee van Laia en van iedereen die bij Santa Eulalia werkt blijft verstrengeld met het modehuis, door de turbulente jaren van burgeroorlog en crisis heen.
Tot op de dag van vandaag is het glamoureuze Santa Eulalia een familiebedrijf in een van de belangrijkste winkelstraten van Barcelona (bron: Bol.com)

Mijn mening

Ben je geïnteresseerd in mode en intriges dan is dit echt een boek voor jou! Toen ik de eerste pagina’s van het boek had gelezen, wist ik dat ik het moeilijk zou kunnen wegleggen. Sowieso vind ik het interessant om meer te lezen over een familiebedrijf en hoe men zich door deze moeilijke tijden wist heen te worstelen. Het boek speelt zich af tijdens de crisis, de Spaanse Burgeroorlog en het fascisme. Het boek bevat dus niet alleen portie mode, maar ook geschiedenis en dat maakt het een interessant boek en een echte pageturner!

De winkel aan de Passeig de Gràcia

Twee jaar geleden was ik in Barcelona en ben ik naar de winkel aan de Passeig de Gracia gegaan, Santa Eulalia. Het is een luxe winkel dat prachtige merken verkoopt, leuk om rond te lopen en de aankleding te bewonderen, maar minder leuk voor je portemonnee 🙂

Passeig de Gracia Santa Eulalia - Boek review | Een modehuis in Barcelona door Nuria Pradas

Omdat ik het boek had gelezen, vond ik het bijzonder om de plek te bezoeken waar het verhaal zich afspeelt. Dat maakt het toch levendiger.

Zou jij dit boek willen lezen?

Ja, ik wil meer boek reviews lezen!

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: