Bestemming Parijs - Boek review | Bestemming Parijs! door Mirjam Mieserius
Boeken & Schrijven

Boek review | Bestemming Parijs! door Mirjam Mieserius

Bestemming Parijs! las ik vorig jaar voor het eerst. Nu is het boek opnieuw uitgegeven en mocht ik twee weken geleden bij de boekpresentatie zijn en het boek door Mirjam laten signeren. Dit is mijn boek review van Bestemming Parijs! door Mirjam Mieserius.

Korte inhoud

In Bestemming Parijs van Mirjam Mieserius komt voor de 31-jarige boekenwurm Chloe een langgekoesterde droom uit. Ze vertrekt in haar eentje naar Parijs, zonder haar verloofde Peter, om in de voetsporen te treden van haar geliefde schrijver Hemingway. Haar zorgvuldig uitgestippelde reis valt in duigen als ze de Franse schrijver en bouquiniste Guillaume ontmoet en hij haar zijn wereld laat zien. Maar dan staat Peter voor haar neus met een verrassing en komt Chloe voor een moeilijke keuze te staan… Gelukkig krijgt ze onvoorwaardelijke steun van haar nieuwverworven vriendinnen. Sofia, een New Yorkse met een liefde voor bakken, runt een delicatessenwinkel in Montmartre, maar worstelt met haar verleden waardoor het heden op losse schroeven komt te staan; en de bloedmooie Lizzy, die San Francisco achter zich heeft gelaten om in Parijs een wereldberoemde muze te worden, wat nog niet zo gemakkelijk blijkt. Met Parijs als decor beginnen de vrouwen aan hun zoektocht naar liefde, vriendschap en durven zijn wie je werkelijk bent.

Het verhaal

De lezer volgt de Parijse belevenissen van Chloe, Sofia en Lizzy in afwisselende hoofdstukken. De personages hebben alledrie een heel ander karakter, maar wel hetzelfde doel dat ze nastreven: geluk vinden in Parijs. Chloe woont in Londen waar ze bij een reisbureau werkt. Sofia is geboren in New York en komt na een nare gebeurtenis naar Parijs om opnieuw te beginnen. Lizzy komt uit San Francisco en heeft de droom om iemands muze te worden.

De personages zijn goed uitgewerkt en je leert ze goed kennen en je wordt helemaal meegenomen in de keuzes die zij maken om hun geluk na te streven. Juist doordat de drie personages zo verschillend zijn, is het interessant om te lezen welke keuzes zij maken om hun doel te bereiken. De gevoelens die de drie dames hebben, worden mooi beschreven en je leeft als lezer echt met hen mee naar hun zoektocht naar geluk en liefde tot het moment dat hun paden elkaar kruisen.

Mijn mening

De auteur heeft een prachtige beeldende schrijfstijl en zo reisde ik vanuit mijn stoel thuis zo naar Parijs, naar de plekken die mij ook heel vertrouwd zijn. Naast dit boek heeft de auteur ook een website waar je leuke informatie over Parijs en de plekken uit het boek kunt vinden. Een leuk naslagwerk als je zelf van plan bent naar Parijs te gaan of meer wilt weten over de plekken uit het boek.

Het boek is verdeeld in drie verhaallijnen (Chloe, Lizzy en Sofia), maar deze zijn heel overzichtelijk beschreven en daardoor goed te volgen. Tijdens het lezen krijg je ontzettend veel zin om een Thalys ticket te boeken en de plekken die beschreven worden, te bezoeken en te genieten van de heerlijke gerechten en taartjes die worden beschreven en je onder te dompelen in het Parijse leven. Of dit nu de patisserie is, de kunstenaars op Place du Tetre of op zoek gaan naar nieuwe verhalen in boekhandel Shakespeare & Company, Mirjam beschrijft de avonturen en levens van de drie dames alsof je er zelf bij bent.  Kortom: een absolute pageturner!

Een zin die me bijgebleven is en ik vaak herlees is:

‘Nee, dit was een stad die zijn eigen gang ging en zich niet door regels liet vastleggen, een stad die volop leefde en iedereen die hier kwam betoverde.’

Bestemming Parijs! is een heerlijk feelgood verhaal dat me zo naar Parijs bracht met een mooie boodschap: durf te zijn wie je bent en ga voor je droom!

Over de auteur

Mirjam Mieserius begon in 2018 aan dit verhaal toen ze in Parijs was, maar toen het verhaal afgeschreven was, lag er geen manuscript maar een filmscript. De auteur besloot om er een boek van te maken en dit werd Bestemming Parijs! dat ze eerst in eigen beheer heeft uitgegeven. Nadat ze vorig jaar een schrijfwedstrijd heeft gewonnen met het zonnige verhaal ‘De citroen op de taart’, is Bestemming Parijs uitgegeven door Luijtingh-Sijthoff. In 2023 en 2024 volgende de volgende twee delen.

Ga jij dit boek ook lezen?

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: