Boek review | Aan de oever van de Seine door Jennifer Robson
Boeken & Schrijven

Boek review | Aan de oever van de Seine door Jennifer Robson

Het is alweer te lang geleden dat ik een boek review heb gedaan. Dit keer heb ik een heel bijzonder boek voor jullie: Aan de oever van de Seine door Jennifer Robson. Ben je benieuwd naar dit boek? Lees dan snel verder.

Korte inhoud

De jonge lady Helena probeert te herstellen van een gebroken hart én een ernstige ziekte. Omdat ze niets liever wil dan breken met het milieu waarin ze is grootgebracht, besluit ze om een nieuw leven op te bouwen als kunstenaar. En waar kan dat beter dan in het bruisende Parijs van de jaren twintig?
Te midden van pittoreske straatjes en prachtige kunst ontmoet ze nieuwe mensen, die niets van haar verleden weten. Een van hen is de knappe Sam Howard, correspondent voor de Chicago Tribune en beschadigd door de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog. Net als Helena probeert ook Sam het verleden achter zich te laten (bron: Bol.com)

Mijn mening

Vanaf de eerste pagina  kon ik dit boek bijna niet meer wegleggen. Ik werd meteen meegezogen in het verhaal van lady Helena. Het boek stipt ook de kunst, historie en Parijs aan en vindt plaats in de jaren 20 van de vorige eeuw. De sfeerbeschrijvingen zijn prachtig en je loopt bijna mee door de kleine straatjes van Parijs. Ook komen er bekende personages in het boek voor, zoals Gertrude Stein, Hemingway, de Fitzgeralds en Sara en Gerald Murphy.

Thema’s zoals de Eerste Wereldoorlog en maatschappelijke zaken komen ook aan bod en hoe de adel in die tijd leefde. Dit alles is prachtig verwoord. Echt een aanrader!

Zou jij dit boek willen lezen?

 

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: