Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine hal
Interieur

Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine hal

Een aantal ‘voor’ foto’s

De hal in ons huis is een ruimte waar ik al jaren een soort van haat-liefde verhouding mee heb gehad. Jarenlang hebben we talloze pogingen gewaagd om er iets van te maken, maar we moesten toch steeds concluderen, dat dit het niet was. Toch kan ik je alvast verklappen, dat dit inmiddels wel is gelukt. Vandaag laat ik je een metamorfose van onze kleine hal zien.

Oude situatie hal - Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine hal

Fotobehang Eiffeltoren - Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine hal

Ombouw radiator - Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine hal

De vloer

We hebben echt van alles gehad in de hal. Retro behang, maar dat vonden we toch te donker voor zo’n kleine ruimte. Toen kwam er fotobehang met de Eiffeltoren, zoals je op de foto hierboven kunt zien. Deze heeft nog best lang op de muren gezeten, totdat het behang ging verkleuren. Best jammer, ook omdat dit onze eigen foto was. Vorig jaar waren we al druk bezig met verbouwen en besloten we,  dat als de keuken en woonkamer klaar zouden zijn, de hal aan de beurt zou zijn . Omdat de ruimte niet groot is, moesten we hier echt heel goed over nadenken.

Toen er eens iemand kwam om de vloer op te meten in de keuken, suggereerde hij,  waar ik op de dag van vandaag nog steeds heel blij mee ben, dat we de droogloopmat door konden laten leggen en niet alleen op de plek waar je binnenkomt.  Mensen lopen toch altijd door en als ze vieze schoenen hebben, komen er vieze vlekken op de vloer en daar zou je nu geen last meer van hebben. We waren meteen enthousiast en toen we weer eens in deze winkel kwamen, hebben we ook meteen een droogloopmat op maat besteld.

Droogloopmat gang - Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine hal

Droogloopmat hal 541x1024 - Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine hal

De muren

En dan de muren. Zoals ik al eerder schreef, hebben we al heel wat op de muren gehad in het verleden. Maar nu wilden we het totaal iets anders doen.  We kwamen op het idee om steigerhouten planken tegen de muren te bevestigen. Deze hebben we op maat laten zagen. We kozen niet voor een kapstok, want dat vond ik een te groot item in de kleine ruimte, maar op het internet vonden we vintage haken die we bevestigd hebben aan de steigerhouten muur.

De twee andere muren hebben we behangen  met een ‘beton-marmer’ look, om het rustig te houden. Ik wilde wel heel graag een spiegel maar niet een standaard exemplaar. We kozen voor een Franse spiegel met welving. Een prachtexemplaar en matcht mooi bij de plafond sierlijsten.

Steigerhout aan muur - Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine hal

Kleine hal inrichten - Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine hal

Louvredeur hal 768x1024 - Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine hal

Sierlijst plafond hal 941x1024 - Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine hal

Marmer betonlook behang in de hal 768x1024 - Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine hal

Franse spiegel met welving hal 768x1024 - Binnenkijken | Een metamorfose van onze kleine hal

Al met al zijn we erg blij met het resultaat en sluit het mooi aan op de stijl van de woonkamer en de keuken. De hal was toch al die jaren een soort van doorn in ons oog. Eindelijk is het een mooie ruimte geworden die op deze manier ook veel ruimer lijkt.

Een aantal tips voor het opknappen van een kleine hal
  • Laat vooral veel natuurlijk licht door de hal schijnen. Door het licht, lijkt de ruimte groter.
  • Kies voor lichte kleuren. Deze kleuren worden door het natuurlijke licht versterkt, waardoor de hal veel groter lijkt.
  • Spiegels laten de hal ook groter lijken. Je kunt kiezen voor meerdere spiegels, zodat dit een vergrotend effect heeft op de ruimte.
  • Kies niet voor een zitbank of kast in de kleine hal, maar voor een inbouw kapstok en een klein kastje om je spulletjes in op te bergen. Voor kleine spulletjes, zoals handschoenen en sjaals kun je voor manden kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een hangmand bevestigen aan een kapstokhaak en daar de accessoires in opbergen. Dit geldt ook voor schoenen. Je kunt kiezen voor rek, maar ook voor een mand waar je zin in kunt opbergen. Wij zijn nog steeds op zoek naar een mooi exemplaar.

Wat vind jij van deze metamorfose?

22 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: