Binnenkijken | Een make over van onze slaapkamer met Parijse touch
Interieur

Binnenkijken | Een make over van onze slaapkamer met Parijse touch

Welke kleur aan de muur?

Vorig jaar was het jaar van de onze grote renovatie in huis. We begonnen op de begane grond met de keuken en de woonkamer, daarna was de tuin aan de beurt en toen kreeg ik zin om eigenlijk (bijna) elke ruimte in huis een make over te geven, vooral nu met het vele thuiszitten. De badkamer was drie jaar geleden al verbouwd, dus die konden we overslaan. Het werd een make over van onze slaapkamer met Parijse touch.

Voordat we het idee hadden om te beginnen aan een make over van onze slaapkamer, wist ik al, dat ik een muur blauw zou verven. De kleur blauw staat voor rust, vertrouwen en ontspanning en is dus de perfecte kleur voor in de slaapkamer. Het doet denken aan blauwe luchten, een riviertje dat kabbelt of de zee. Maar er zijn zoveel kleuren blauw! Toch waren we er snel over uit welke tint blauw we op de muren zouden schilderen. Een hele tijd geleden zagen we een uitzending van Eigen Huis & Tuin waar de muren in de tint ‘Blueberry Dream’ (Flexa) werden geverfd. De kleur sprak ons meteen aan en we kochten de volgende dag een blik. Helaas bleef het blik een hele tijd gesloten, omdat we eerst de renovatie van de woonkamer en keuken moesten voltooien, maar vorig jaar zomer was het zover.

Slaapkamer muur verven 1024x768 - Binnenkijken | Een make over van onze slaapkamer met Parijse touch

Slaapkamer voor

In onze slaapkamer stond eerst een hele grote schuifkast voor onze kleding. Dit was echt een doorn in mijn oog. De kast nam heel veel plek in beslag en laat ik maar niet spreken over de hoeveelheid stof. We bedachten dat de kast ook wel op zolder kon staan en op een zaterdagochtend besloten we de kast uitelkaar te halen en op zolder weer in elkaar te monteren. Tja, wat zal ik zeggen. De kast is er niet beter op geworden en dat resulteerde in een nieuw klusidee, waar ik het een andere keer over ga hebben. First things first.

Slaapkamer kledingkast 768x1024 - Binnenkijken | Een make over van onze slaapkamer met Parijse touch

Muur slaapkamer verven - Binnenkijken | Een make over van onze slaapkamer met Parijse touch

Met het verwijderen van de kast, kwamen er een ander probleem tevoorschijn. De kast stond er eerder dan het nieuwe laminaat, dus werden we getrakteerd op het oude zeil, dat we jaren daarvoor in de slaapkamer hadden gelegd. Wat nu te doen?

Laminaat slaapkamer - Binnenkijken | Een make over van onze slaapkamer met Parijse touch

De stijl van de slaapkamer wilden we ook veranderen. Het idee was om modern met vintage te combineren. De oude kaptafel (een prachtig exemplaar uit de jaren 20/30), die eerst in mijn schrijfatelier stond, zouden we tegen de muur zetten waar de kledingkast had gestaan. Ik kwam op het idee om op de vloer, waar geen laminaat lag, een mooi vloerkleed te leggen, op maat gemaakt. Zo gezegd zo gedaan. Bij de Kwantum zochten we een prachtig vloerkleed uit en binnen drie weken konden we deze ophalen.

Slaapkamer na

Mijn man schilderde twee muren in de kleur ‘Blueberry dream’. Eerst wilden we alleen de lange muur schilderen, maar omdat de muur waar de kledingkast had gestaan, een andere kleur had, namen we deze ook meteen mee en het resultaat is echt prachtig. We legden het vloerkleed neer, verplaatsten de kaptafel en toen kon het stylen beginnen. Modern met vintage combineren en een hotelgevoel creëren. Dat was mijn missie. Ik kocht een kledingrekje, een staande lamp en een mooie plafonlamp (Kwantum) voor een warme sfeer en contrast. De grote foto van Parijs hing er voor de make over van de slaapkamer al en hebben we teruggehangen. Die hoort daar gewoon!

Styling slaapkamer - Binnenkijken | Een make over van onze slaapkamer met Parijse touch

Kaptafel styling - Binnenkijken | Een make over van onze slaapkamer met Parijse touch

Styling kaptafel boudoir stijl - Binnenkijken | Een make over van onze slaapkamer met Parijse touch

Hanglamp Kwantum - Binnenkijken | Een make over van onze slaapkamer met Parijse touch

Bed met sprei en kussens - Binnenkijken | Een make over van onze slaapkamer met Parijse touch

Nachtkastje styling - Binnenkijken | Een make over van onze slaapkamer met Parijse touch

Fotolijst - Binnenkijken | Een make over van onze slaapkamer met Parijse touch

Nu deze ruimte ook naar tevredenheid is, pakken we een ander klusproject aan, dat ook best een grote omvang zal hebben, maar wel nodig is.

Waar te koop

Verf: Blueberry Dream Flexa
Vloerkleed: Kwantum
Fotolijst collage: Kwantum
Vazen nachtkastje: BeterBed
Parijs schilderij: Ikea
Sprei: Meerbach
Posters: Desenio
Kussens kraanvogel: Xenos
Blauw kussen: Xenos
Lampen: Kwantum
Grijs stoeltje: Potiron Paris

Wat vind jij van een blauwe muur in de slaapkamer?

17 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: