Arrecife 1 - Arrecife - een onontdekte parel op Lanzarote
Reizen

Arrecife – een onontdekte parel op Lanzarote

Een paar jaar geleden brachten mijn man en ik onze vakantie door op het prachtige eiland Lanzarote. We maakten een dagtrip naar Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote. We bezochten deze plek al eerder, maar nu was ik meer onder de indruk van deze stad. Het is een hoofdstad, maar niet zo overweldigend. Het is intiemer en er is genoeg te ontdekken.

We pakten de bus van Playa Blanca waar we verbleven en binnen een uur kwamen we aan in Arrecife en liepen over het lege strand. We bewonderden het enige hoge gebouw van het eiland, het Gran Hotel. Ik zou graag een keer wat tijd willen doorbrengen in dit hotel. Dit hotel heeft een spa en het strand ligt er pal naast … voor een paar dagen … dat moet geweldig zijn, maar goed, ik dwaal af.

We wandelden door de winkelstraat en aan het einde van de straat was er niet zoveel meer te zien. Maar ik was nieuwsgierig, dus ik liep naar de hoek van deze straat en toen werd ik aangenaam verrast door deze ontdekking.

Gran Hotel Arrecife - Arrecife - een onontdekte parel op Lanzarote

Strand Arrecife 1024x680 - Arrecife - een onontdekte parel op Lanzarote

De lagune

Voor me lag een lagune omringd door vele cafe’s en restaurants, genaamd Charco de San Ginés. Ik was echt verrast om zo’n prachtige plek te ontdekken waar ik misschien anders nooit terecht was gekomen als ik niet was doorgelopen. Vissersboten dobberden op het helderblauwe water. Een prachtig uitzicht op de witte huizen van het stadscentrum. Een mooie en serene plek die wordt begrensd door autovrije promenades. Het is een prachtige plek om te wandelen, te genieten van een drankje, weg te dromen van het schilderachtige stadsbeeld of te flaneren!

Uitzicht lagune Arrecife 1024x680 - Arrecife - een onontdekte parel op Lanzarote

Lunchtijd!

We vonden een leuk café om te genieten van een drankje en een lunch. We kozen voor ‘La Caja de Tapas’. Wat we niet wisten was dat dit een van de beste restaurants is met heel vriendelijk personeel. Helaas is het inmiddels gesloten.

Een wandeling langs de lagune

Na de lunch (we hebben twee uur geluncht en genoten van het uitzicht) was de lucht bewolkt maar dat mocht de pret niet drukken. We wandelden langs de lagune, bewonderden het uitzicht en de (soms heel oude) boten. Arrecife heeft een speciale plaats in mijn hart door de sereniteit en schoonheid. Het is een plek waar ik een klein appartementje zou kunnen huren, met uitzicht op deze lagune, om een ​​tijdje aan mijn boek te werken. Deze plek is gewoon perfect om te ontspannen na een drukke tijd en om op te laden. Ik hoop dat ik hier de volgende keer meer tijd kan doorbrengen.

Lagune Arrecife 1024x702 - Arrecife - een onontdekte parel op Lanzarote

Bootjes in Arrecife 1024x680 - Arrecife - een onontdekte parel op Lanzarote

Arrecife 1024x680 - Arrecife - een onontdekte parel op Lanzarote

Wat te doen en te zien in Arrecife?

Castillo de San Gabriel
Voor de kust van Lanzarote vind je het Castillo de San Gabriel. Dit kasteel werd in de zestiende eeuw gebouwd als verdedigingsvesting tegen de piraten die regelmatig Arrecife trotseerden. Tegenwoordig fungeert het gebouw als museum en het is een prachtig uitkijkpunt over de stad.

Calle Leon y Castillo
De winkelstraat is Calle Leon y Castillo en is autovrij. Let op de siësta tijden!

Playa del Reducto
Dit strand is bijna vijfhonderd meter lang en wordt begrensd door een wandelpromenade. Op het strand zelf vind je geen strandbars, maar als je de straat oversteekt, kun je daar genieten van een hapje en een drankje.

Uitzicht op Castillo de San Gabriel 1024x679 - Arrecife - een onontdekte parel op Lanzarote

Mercado Turístico y Artesanal
Rond het Plaza de Las Palmas is er een wekelijkse markt, die dagelijks verse producten zoals groenten, fruit, vis en vleesproducten verkoopt. Je vindt er ook handwerkproducten, lokale producten, keramiek, schilderijen en souvenirs. De markt wordt gehouden van 9.00 uur tot 14.00 uur.

Kerk van San Ginés
Een kerk dat is gewijd aan de beschermheilige van het eiland Lanzarote. De oorspronkelijke kerk werd gebouwd in 1574.

Parque Islas Canarias
Parque Islas Canarias is een modern stadspark aangelegd aan het water in Arrecife met voornamelijk voetpaden en banken.

Castillo de San José
Castillo de San Jose werd gebouwd in de achttiende eeuw op een klif in de haven van Arrecife. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht op deze drukste haven van Lanzarote. In het Castillo de San José is een museum: het internationale museum voor hedendaagse kunst (Museo Internacional de Arte Contemporáneo – MIAC). Het kleine museum biedt een gevarieerde mix van moderne schilderijen, sculpturen en andere kunstvoorwerpen.

Ben je ooit in Arrecife geweest?

 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: