Interieur, La Vie Parisienne

9 tips om het Parijse gevoel in huis te halen

Weekend in Parijs - 9 tips om het Parijse gevoel in huis te halen

Parijs…de stad die mij elke keer weer als ik er ben, inspireert. De Parisiennes in de straten, de musea, de architectuur, de algehele sfeer…helaas moeten we dit al een tijdje missen. Maar niet getreurd! Vandaag deel ik tips om het Parijse gevoel in huis te halen om je toch even in de stad van de liefde te wanen als je net zo’n Parijs liefhebber bent als ik!

Bon appetit!

Begin je dag goed a la Parisienne met een ontbijt met cafe au lait, croissantjes en confitures. Tijdens de lunch geniet je van een heerlijke quiche, of een baguette belegd met de heerlijkste kaas of een soepje. Daarna kun je bijna niet wachten tot het apero tijd is! Met een paar kleine hapjes en een drankje overbrug je de tijd tot het diner, dat pas later op de avond wordt genuttigd, net als in Parijs.

Cafe Republique ontbijt - 9 tips om het Parijse gevoel in huis te halen

Lees boeken die zich in Parijs afspelen. Een hele tijd geleden, maakte ik een lijstje met boeken die zich in het prachtige Parijs afspelen.

Draag een outfit a la Parisienne. Inspiratie hiervoor vind je bijvoorbeeld op Pinterest en het boek van Renee Koudstaal: Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent.’

Bekijk je foto’s van Parijs. Van jezelf of van anderen op social media of op Pinterest. Prettig om al die herinneringen weer op te halen en wellicht weer inspiratie op te doen voor het volgende reisje naar de Lichtstad.

Nog meer tips om het Parijse gevoel in huis te halen

Kijk films of series die zich afspelen in Parijs. Een aantal aanraders zijn Midnight in Paris, Emily in Paris, The Collection, Paris je t’aime, Deux pour Cent, Plan Coeur…Heb jij nog meer tips, laat het dan weten in de comments, ik ben benieuwd!

Gebruik droogbloemen in je interieur. Droogbloemen geven een vintage sfeertje. Je ziet ze vaak in Parijse interieurs en je kunt er lang van genieten.

Luister naar Franstalige muziek. Mijn favoriete is Zaz, Alizée en op Spotify zoek ik vaak Franstalige muziek op.

Kook Franse gerechten. Steak tartare met frites, uiensoep, boullabaisse (vissoep), een kaasplankje, tarte tatin, een quiche…

Lees mijn artikelen over Parijs 🙂 om in de Parijse stemming te komen vanaf je luie stoel.

 

10 thoughts on “9 tips om het Parijse gevoel in huis te halen

  1. Leuke blog ! En dit artikeltje is fijn ! Ik heb de eerste aflevering van Emily in Paris al gezien en vond het heel fijn , dus zal waarschijnlijk de serie beginnen verder zien. Ook leuk en niet te missen, de lekkere croissants aan de ontbijttafel. Oh ja en ik heb vanuit Paris zo’n Frans hoedje kado gekregen, een baret !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.