Leef als een Parisienne en...
La Vie Parisienne

9 mooiste baretjes voor een Franse touch aan je outfit

Op een middag scrollde ik door Google Analytics en werd ik opeens nieuwsgierig wat mijn best gelezen blog post was sinds het begin van mijn blog (nu zo’n vijf jaar geleden). Meerdere titels passeerde de revue, maar ik stond versteld toen een artikel naar voren kwam, waar ik het eigenlijk niet zo van had verwacht. En dit artikel was meteen de inspiratie om de 9 mooiste baretjes voor een Franse touch aan je outfit te schrijven.

Hoe draag je een baret?

Het artikel waar ik het over heb, is hoe draag je een baret? 7 tips! 

  • Schuin op je hoofd. Als je lang haar hebt, kun je deze ook in lage staart doen of een paar losse krullen in je haar maken als je deze niet van nature hebt. De stijl was erg populair in de jaren 40.
  • Achter op je hoofd. De baret kun je dan beter vastmaken met speldjes en een losse haarlok aan de voorkant stylen.
  • Je kunt de baret ook over je hele hoofd dragen, zoals een muts.
  • Of draag de baret als een “paddenstoeltje” voor een ultieme jaren 50 look!
  • Een baret mag gezien worden, dus kies altijd het model wat bij je outfit past.
  • De baret draag je niet als een muts. Het is en blijft een accessoire om je outfit net dat extra’s te geven.
  • Combineer je baret met een zonnebril of mooie (rode) lippenstift.

In de tijd dat ik dit artikel schreef, startte ik ook mijn eigen baretten verzameling. Ondertussen heb ik er zo’n, in verschillende kleuren en ik ben nog lang niet klaar met verzamelen. Ik vind een baret een mooie aanvulling op een outfit en je kunt deze in zoveel verschillende stijlen en kleuren vinden, zodat je outfit nooit hetzelfde is, met een kleine aanpassing. En tijdens de kille maanden, is het lekker warm en ze geven een Franse touch aan je outfit.

9 mooie baretjes voor een Franse touch

Baretjes inspiratie 1024x640 - 9 mooiste baretjes voor een Franse touch aan je outfit

Roze baret: Loevenich /  Rode baret: Seeberger / Baret met klep: Codello / Grijze wollen baret: Mango / Beige baret: Peter Hahn / Zwart leren baret: Bash 

Blauwe baret: Bouffante / Baret met pompon: Peter Hahn / Groene baret: Kandol

Welk baret vind jij het leukst?

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: