parisian2 wm - 9 leuke plekken in Parijs waar ik graag naar toe ga
Parijs

9 leuke plekken in Parijs waar ik graag naar toe ga

Parijs…de stad die me elke keer weer inspireert, de stad die me blijft verrassen en waar ik me goed voel. Een van mijn Parijse dromen is om er een langere tijd te kunnen verblijven en ik dan meer tijd zou hebben om de stad me nog meer eigen te maken. Wie weet ooit!  In dit artikel deel ik 9 leuke plekken in Parijs waar ik graag naar toe ga. Wandel je mee?

Park bij de Eiffeltoren

Prachtig in alle seizoenen met een mooi uitzicht op de Eiffeltoren en verborgen hoekjes waar je op een bankje van dit uitzicht kunt genieten. Vaak doorkruis ik dit park om richting de Rue Saint-Dominique te wandelen. Om het park staan prachtige Hausmann appartementen.

Champs de Mars Paris - 9 leuke plekken in Parijs waar ik graag naar toe ga

Rue du Commerce

Het is blijkbaar een echt ‘winkelgeheim’, want in de rue de Commerce tref je bijna geen toeristen. Hier shopt de Parisienne haar outfits bij elkaar en luncht bij ‘le cafe du Commerce.’ In deze geplaveide straat vind je meer dan honderd winkels. Je vindt hier unieke boetiekjes en betaalbare mode, maar vooral dat je hier de lokale bevolking treft, daar krijg je het echte Parijse gevoel van. Je vindt  hier een grote variatie aan mode. Van een Zara tot een Sephora, maar ook Gerard Darell, Comptoir des Cotonniers en Cyrillus zijn hier gehuisvest.

Rue du Commerce Paris - 9 leuke plekken in Parijs waar ik graag naar toe ga

Palais Royal & Jardin du Palais Royal
Het Palais Royal is een voormalig koninklijk paleis met bijbehorende tuin. In het paleis zit tegenwoordig het Franse Ministerie van Cultuur, de Franse Raad van State en Grondwettelijke Raad. Het park is omsloten door prachtige herenhuizen en op de begane grond vind je winkelgalerijen. In het midden van de tuin vind je een prachtige fontein, de Pol Bury, omringd met de bekende groene stoeltjes die je ook in Jardin du Luxembourg en de Tuilerieën vindt. De paden worden beschaduwd door bomen, die in twee rijen en parallel aan elkaar staan. Wat een prachtige hidden gem, midden in het 1e arrondissement van Parijs! Ook vind je hier Café Kitsune waar je heerlijke koffie en taartjes kunt eten.

Rozentuin Palais Royal - 9 leuke plekken in Parijs waar ik graag naar toe ga

Straten rondom Avenue Kleber/Trocadero

Toen ik van het voorjaar in Parijs was, ontdekte ik de straten rondom Avenue Kleber, tegenover Trocadero. Bij het metrostation zitten leuke restaurants en cafes, zoals Carette, die helemaal vol zat zodat ik bij Cafe Kleber op het terras kwam te zitten maar dat was zeker geen straf. Een heerlijke kaart, vriendelijke bediening en een leuke plek waar je perfect mensen kunt kijken. Ik ben er zelfs nog een keer geweest voordat ik naar Gare du Nord ging voor de terugreis naar Nederland.

Cafe Beaugrenelle

Dit cafe zit aan de overkant bij het hotel waar we altijd verblijven in het 15e arrondissement. Het voelt inmiddels zo vertrouwd als ik de Rue Saint-Charles in loop en de Eiffeltoren me verwelkomd. Aan de overkant van de straat zit Cafe Beaugrenelle waar ik vaak een kop koffie drink op het terras of een maaltijd nuttig. Een mooi sfeervol cafe met vriendelijke bediening en goede kaart. En je zit tussen de locals!

Cafe Beaugrenelle Paris 1 - 9 leuke plekken in Parijs waar ik graag naar toe ga

Fontein Jardin du Luxembourg

Een geweldige plek, wanneer de temperatuur het toelaat, je je kunt verliezen in een goed boek. Een rustige plek in de drukte van Parijs omsloten door bomen. In het midden staat ‘la fontaine Medicis’ die gebouwd is in 1630 in opdracht van Marie de Medici. Op de fontein zijn mythologische figuren afgebeeld. Ik vind dit een magische plek in het park dat zeer populair is onder de Parijzenaren en toeristen.

Jardin du Luxembourg 1 - 9 leuke plekken in Parijs waar ik graag naar toe ga

Rue des Martyrs

De rue des Martyrs is een levendige en gezellige straat waar je in het lagere deel, in het 9e arrondissement tot de boulevard de Rochechouart, veel diverse winkels vindt op het gebied van food en delicatessen en enkele restaurants. In het hogere deel, het 18e arrondissement, zijn veel uitgaansgelegenheden te vinden van Pigalle. Als je gek bent op lekker eten, dan wordt dit een van je favoriete straten in Parijs. Het is de perfecte plek om kwaliteitsproducten te kopen. Je vindt er talloze boulangeries, traiteurs  en speciaalzaken om te proeven, van ambachtelijke truffels tot charcuterie. Een plek om al die geuren in je op te nemen en je te laten verrassen op gastronomie gebied.

rue des Martyrs Paris 2 e1546618813564 - 9 leuke plekken in Parijs waar ik graag naar toe ga

Place Dauphine

Een van mijn favoriete pleinen in Parijs is het Place Dauphine. Dit plein ligt verscholen aan het westelijke uiteinde van Île de la Cité en is een heerlijke rustige plek in het bruisende Parijs. Dit driehoekige plein, gecreëerd voor Henry IV in 1607, staat vol met elegante gebouwen, geplaveide straten, cafés en galerijen. De schaduwrijke banken zijn ideaal om lekker uit te rusten van je wandeling door Parijs, petanque te kijken of gewoon te genieten van het uitzicht.

Place Dauphine - 9 leuke plekken in Parijs waar ik graag naar toe ga

Ile Saint-Louis

Het eiland aan de Seine ligt net naast het Île de la Cité, de locatie van de beroemde kathedraal Notre Dame de Paris. Het heeft smalle eenrichtingsstraatjes en is een echte oase van rust in de drukke stad. De dorpse sfeer spreekt mij erg aan. Als je op zoek bent naar authenticiteit, dan is dit de plek waar je echt heen moet gaan als je in Parijs bent!

Ile Saint Louis uitzicht - 9 leuke plekken in Parijs waar ik graag naar toe ga

Er zijn nog zoveel meer plekken in Parijs waar ik graag naar toe ga, maar dan wordt deze blog veel te lang. Houd dus mijn blog in de gaten voor meer inspiratie.

Mocht je in Parijs zijn geweest, wat was jouw favoriete plek?

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: