9 'hidden gems' in Parijs die het bezoeken waard zijn
Parijs

9 ‘hidden gems’ in Parijs die het bezoeken waard zijn

Parijs kennen we allemaal van de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Sacre Coeur, maar de stad heeft nog zoveel meer te ontdekken. Plekken waar je soms per toeval langs loopt. Dat vind ik persoonlijk altijd de mooiste ontdekkingen. Dit is ook een van de redenen waarom ik meestal zonder plattegrond of Google Maps door Parijs struin. In dit blog deel ik 9 ‘hidden gems’ in Parijs die het bezoeken waar zijn.

De wijk Butte-aux-Cailles

Een van de 9 ‘hidden gems’ van Parijs die het bezoeken waard zijn is de wijk Butte -aux-Cailles. Mijn gastblogger schreef er al een artikel over: de wijk Butte-aux-Cailles. Een dorpse sfeer aan de westkant van Parijs die mijn nieuwsgierigheid heeft gewekt.

Thee drinken in de tuin van Musee la vie Romantique

Dit is een plek waar ik de volgende keer, als het mooi weer is, echt mijn dagelijkse kop thee wil nuttigen. Het Musee la vie Romantique (de naam alleen al!) bevindt zich in Montmartre wat het voormalig woonhuis is van de Nederlandse schilder Ary Scheffer. Een filiaal van de salon de the ‘Rose Bakery’ (bekende keten in Parijs) bevindt zich in het museum. De tuin ziet er romantisch uit met rozenstruiken en gezellige bistrostoeltjes en tafeltjes.

Rue Nansouty

De straat zelf is niet heel interessant, maar is wel een goed beginpunt om de leukste straatjes van Parijs te gaan ontdekken. Elk steegje dat aftakt van de Rue Nansouty is een wandeling waard en voor het maken van hele mooie foto’s. De Rue Nansouty vind je in het 14e arrondissement, vlakbij het Parc Montsouris, metrolijn 4, uitstappen halte Montsouris.

Rue de Lévis

Een andere hidden gem in Parijs die ik zou willen bezoeken is de deze kleine voetgangersstraat die op slechts een steenworp afstand van het prachtige Parc Monceau ligt. Het is een straat waar je bijna geen toerist tegenkomt, maar wel veel boulangeries, slagers, kleine cafe’s en natuurlijk een fromagerie. Een echte local spot!

Overdekte boekenmarkt bij Parc Georges Brassens

Deze boekenmarkt is opgericht in 1987 en ligt naast het Parc Georges-Brassens in het 15e arrondissement. Er zijn rond de vijftig boekenverkopers en wordt alleen op zaterdag en zondag gehouden in een prachtig 19 eeuws paviljoen.

books 1644060 640 - 9 'hidden gems' in Parijs die het bezoeken waard zijn

Vlooienmarkt Porte de Vanves

Deze minder bekende vlooienmarkt is een perfecte gelegenheid om het minder bekende zuiden van Parijs te verkennen en een bezoekje te brengen aan de Puces de Vanves. Ook deze markt is alleen te bezoeken op zaterdag en zondag en meer informatie kun je hier vinden.

Markt en winkels rondom Rue Montorgueil

Een geplaveide straat met een keur aan traiteurs, bars restaurants. Hier worden de smaakpapillen echt getrakteerd op de heerlijkste groenten, fruit, kazen etc.

‘Village Flair’ in Rue de Commerce

Ik schreef al eerder over deze winkelstraat in het 15e arrondissement. Deze straat ontdekte ik bij toeval toen ik de laatste keer in Parijs was en werd blij verrast door het mooie aanbod van winkels en bijna geen toerist.

Rue du Commerce Paris - 9 'hidden gems' in Parijs die het bezoeken waard zijn

Metrolijn 6 van station Trocadero naar station Bir Hakeim 

Neem deze metrolijn om een speciaal Parijs metro moment te beleven terwijl je de Seine langs de Eiffeltoren oversteekt. Het is waarschijnlijk het mooiste metrotraject van Parijs, met een prachtig uitzicht, vooral ‘s nachts.

Op zoek naar meer inspirati? Check dan mijn blog over Parijs

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: