9 Feitjes over Paris Fashion Week
Parijs

9 Feitjes over Paris Fashion Week

Oktober, 2008. Paris Fashion Week was in volle gang. Mijn man en ik arriveerden vrijdagochtend in Parijs en de show startte om 11.00 uur in de Carrousel du Louvre. Een grote happening. Het was een droom dat ik daar kon zijn. Dat ik dit met mijn eigen ogen kon zien. Het is iets dat ik nooit zal vergeten.

Deze week is de Paris Fashion Week weer begonnen, dus het leek mij een goed idee om 9 feitjes over de Paris Fashion Week te delen.

De feitjes

1. Paris Fashion Week maakt deel uit van de “Big 4” modeweken: Milaan, Londen, New York. De Fashion Week begint met New York, gevolgd door Londen en vervolgens Milaan en eindigt in Parijs.
2. De term “haute couture” wordt beschermd in Frankrijk. Een paar modehuizen mogen de naam “Haute Couture” dragen en deze mag alleen in Parijs getoond worden.
3. De modeweek is niet in Parijs gestart als je zou denken. Deze is ontstaan ​​in New York City en de eerste Fashion Week vond plaats in de vroege jaren 40.
4. In 1973 werd de eerste erkende Paris Fashion Week gehouden. Alles werd in een keer georganiseerd door de Fédération Française de la Couture: Haute Couture, confectiekleding en herenmode. Tegenwoordig zijn de shows meer verspreid over het jaar.

paris fashion week 11 1 1024x768 1024x768 - 9 Feitjes over Paris Fashion Week

Drukte voor het Louvre waar een aantal shows worden gehouden.

5.  Semaine des Createurs du Mode is de officiele Franse benaming voor de Parijse modeweek.
6. Elke stad heeft haar eigen “signature” in de modestijlen tijdens de Fashion Week. New York is bekend van sportkleding, Londen voor de avant-gardistische ontwerpen, Milaan is meer “over the top” stijlvolle looks en Parijs voor Haute Couture.
7. Tijdens Paris Fashion Week zijn er in totaal zo’n 100 shows van de beste modehuizen tot de minder bekende namen.
8. Je kunt geen kaartjes kopen om de shows te zien. Je kan de show (s) alleen bijwonen op uitnodiging.
9. Ontwerpers zijn niet de enige creatieve sterren in de modeweek van Parijs. De meeste grote modehuizen (Louis Vuitton, Lanvin, Chanel, enz.) ontwerpen en bouwen ieder seizoen nieuwe, uitgebreide catwalks die enorm indrukwekkend zijn.

Indruk van mijn eerste Paris Fashion Week

Mijn excuses voor de slechte kwaliteit van de foto’s 🙂

De show die ik bezocht was van ontwerp Jean-Charles de Castelbajac en het was een heel kleurig geheel. Ik herinner me dat de show werd verstoord door de acteur uit de film Borat. Die kwam in zijn “tenue” de catwalk op rennen. Hij werd meteen van de catwalk geplukt 🙂 Al met al was het een geweldige ervaring!

 

paris fashion week 8 1024x768 1024x768 - 9 Feitjes over Paris Fashion Week

paris fashion week 5 1024x768 1024x768 - 9 Feitjes over Paris Fashion Week

paris fashion week 12 1024x496 1024x496 - 9 Feitjes over Paris Fashion Week paris fashion week 13 1024x512 1024x512 - 9 Feitjes over Paris Fashion Week

 

Inspiratie om te bewaren

9 feitjes over Paris Fashion Week 683x1024 - 9 Feitjes over Paris Fashion Week

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: