Parijs - 9 dingen die ik altijd doe als ik in Parijs ben
La Vie Parisienne

9 dingen die ik altijd doe als ik in Parijs ben

Volgende maand is het alweer twee jaar geleden dat ik voor het laatst in Parijs was. Soms kan ik mij dat niet voorstellen dat het alweer twee jaar is! Ik mis de stad best wel en verheug me heel erg op het moment dat ik in de Thalys stap om weer nieuwe herinneringen te gaan maken in mijn favoriete stad. Om alvast een beetje in de sfeer te komen, deel ik vandaag 9 dingen die ik altijd doe als ik in Parijs ben.

Eiffeltoren/Champ-de Mars

Als eerste wandel ik altijd vanaf het hotel door ‘ons’ buurtje richting de Eiffeltoren. Dat is een wandeling van vijftien minuten en is een traditie geworden. We moeten altijd eerst even ‘bonjour’ zeggen tegen de Eiffeltoren. Als we dat gedaan hebben, is het vaak al lunchtijd en zoeken we een leuke brasserie op zoals la Campanella in de 18 Rue Bosquet  waar ze een heerlijke zalm clubsandwich met frieten serveren en als toetje een overheerlijke frambozentaart.

Eiffeltoren e1565635101594 - 9 dingen die ik altijd doe als ik in Parijs ben

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette aan de Boulevard Haussmann bezoek ik altijd als ik in Parijs ben. De architectuur van dit gebouw is prachtig en de koepel wordt met de feestdagen altijd prachtig versierd en is een echte blikvanger. Ik struin graag over de mode afdeling en de interieur afdeling, vooral om inspiratie op te doen.

Geen plan maken

Een echt plan maak ik niet als we naar Parijs gaan. Ik vind het leuk om een beetje te verdwalen in de stad en zo nieuwe plekken te ontdekken. Ik gebruik ook bijna geen plattegrond of Google Maps als ik er ben. De straten van Parijs leidden jezelf naar de mooiste plekjes en dat is de allerleukste manier om een stad te leren kennen als je het mij vraagt.

Wandelen

In Parijs neem ik niet heel vaak de metro. Soms pak ik de metro naar een punt en start dan mijn wandeling. Ik zorg altijd dat ik goede schoenen aan heb, die ik bij de OTTO heb gezien.  En zoals jullie wellicht weten, ben ik een grote fan van sportieve schoenen, zoals deze sneakers uit de nieuwe collectie. Deze sneakers zijn perfect voor het aankomende herfst-en winterseizoen en comfortabel om heel wat kilometers door de mooie straten van Parijs te bewandelen.

Uit eten gaan 

Jarenlang gingen we altijd een avond dineren bij een restaurant in de buurt van ons hotel, Villa 15. Helaas moest ik laatst constateren dat ze de Corona crisis niet hebben overleefd. Ontzettend jammer. Het was een mooi restaurant met een hele goede kaart en vooral bezocht werd door de locals. Gelukkig zijn er nog zoveel andere eetgelegenheden, maar dit restaurant was voor ons heel speciaal.

Restaurant Villa 15 Paris - 9 dingen die ik altijd doe als ik in Parijs ben

Franse tijdschriften kopen

Voordat we de Thalys weer instappen om terug te gaan, koop ik altijd een stapeltje Franse tijdschrifte. Ik vind het zo jammer dat deze zo lastig verkrijgbaar zijn in Nederland. Mijn favoriete Franse tijdschriften zijn Vogue Paris, Cote Paris, Marie Claire Maison en Marie France.

Een drankje doen bij Cafe de Flore

Als ik in Parijs ben, ga ik meestal ook een drankje drinken bij Cafe de Flore. Ik hou van de sfeer in dit cafe dat vroeger vaak door beroemde schrijvers werd bezocht. Café de Flore werd geopend in 1880. De naam is afkomstig van een sculptuur van “Flora”, de godin van bloemen. Je vindt deze sculptuur aan de andere kant van Boulevard Saint Germain. Het interieur is zeer klassiek Art Deco: rode zitplaatsen, spiegels en mahonie zijn vrijwel ongewijzigd gebleven sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit cafe is een plek om te zien en gezien te worden. Veel beroemdheden en toeristen komen hier om te genieten van een drankje of een lunch.

Cafe de Flore - 9 dingen die ik altijd doe als ik in Parijs ben

Een dagboek bijhouden

Ik schreef al over mijn notitieboekje. Als ik in Parijs ben, dan hou ik alles bij. Waar we die dag zijn geweest, waar we gegeten en gedronken hebben, dat leuke nieuwe plekje, die ene mooie winkel…alles schrijf ik op. Het boekje is bijna vol en is inmiddels al een hele mooi document geworden. Mijn eigen reisgids van Parijs. Wie weet geef ik het ooit wel uit 🙂

In hetzelfde hotel verblijven

In Parijs verblijven we al jaren in hetzelfde hotel, hotel Carina Tour Eiffel in het 15e arrondissement tussen de locals. Een heerlijke plek. Het hotel is kleinschalig en een beetje kneuterig en dat is wat mij enorm aanspreekt. Na een lange dag in het drukke Parijs rust je hier heerlijk uit, want het is zo rustig! En het is maar 15 minuten wandelen verwijderd van de Eiffeltoren. De kamers worden nu gerenoveerd en de vorige keer hadden wij al een mooie gerenoveerde kamer, helemaal top! En het personeel (een familie), is uiterst vriendelijk. Ja, wij blijven terugkomen in dit charmante Parijse hotel.

Hotel Carina Tour Eiffel - 9 dingen die ik altijd doe als ik in Parijs ben

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: