Eiffeltoren
Parijs

8 pleinen in Parijs die je gezien moet hebben

De Stad van het Liefde is beroemd om haar prachtige architectuur, maar wat zijn de pleinen in Parijs die je gezien moet hebben? Ik heb er acht verzameld. Van klassiek tot geheime plekjes. 

Place Vendome

Het Place Vendôme is een van de klassieke mooie pleinen in Parijs. Koning Lodewijk XIV gaf opdracht aan dit grote achthoekige plein, maar in 1810 verving Napoleon zijn standbeeld door een bronzen centrale kolom gemaakt van 1200 vijandelijke kanonnen. Bewonder de luxe sieradenboetieks van en de gebeeldhouwde gezichten op de muren.
Place Vendome Parijs - 8 pleinen in Parijs die je gezien moet hebben

Place Dauphine

Een van mijn favoriete pleinen in Parijs is het Place Dauphine. Dit plein ligt verscholen aan het westelijke uiteinde van Île de la Cité en is een heerlijke rustige plek in het bruisende Parijs. Dit driehoekige plein, gecreëerd voor Henry IV in 1607, staat vol met elegante gebouwen, geplaveide straten, cafés en galerijen. De schaduwrijke banken zijn ideaal om lekker uit te rusten van je wandeling door Parijs, petanque te kijken of gewoon te genieten van het uitzicht.

Place Dauphine Parijs e1558509793974 - 8 pleinen in Parijs die je gezien moet hebben

Place Dauphine by night e1558509784126 - 8 pleinen in Parijs die je gezien moet hebben

Place des Vosges

Place des Vosges is een juweeltje in de wijk Marais. Dit oudste plein van de stad, gebouwd door Hendrik IV in 1605, wordt geflankeerd door een opvallende rode bakstenen architectuur. Het biedt sierbomen, schaduwrijke banken en een fontein. Een heerlijke plek om te genieten als het mooi weer is. Ook vind je hier Café Carette waar je kunt genieten van een heerlijk gebakje.

Place des Vosges e1559036002417 765x1024 - 8 pleinen in Parijs die je gezien moet hebben

 

Place de l’Hôtel de Ville

Het Place de l’Hôtel de Ville ligt aan de Seine naast het Marais-plein met het 19e-eeuwse, neorenaissancistische stadhuisgebouw, Hôtel de Ville.  Je vindt hier traditionele lantaarnpalen, waterpartijen en bloemen. Op dit plein worden regelmatig feesten georganiseerd en is er elk jaar een prachtige kerstmarkt, die ik in december voor het eerst heb bezocht.

Place Hotel de Ville Paris 768x1024 - 8 pleinen in Parijs die je gezien moet hebben

Place de la Sorbonne

Dit plein ontdekte ik vorig jaar op zondag, waar ik heerlijk geluncht heb. Dit plein, tegenover de beroemde universiteit de Sorbonne, is een iconisch stadsplein. Geniet van het uitzicht op de kapel, terwijl  je geniet van de  omringde cafés langs dit met bomen omzoomde plein. Het plein is opgericht in 1639 en ligt parallel aan de gezellige Boulevard Saint-Michel en is ziet er vooral ‘s nachts romantisch uit.

Place de la Sorbonne - 8 pleinen in Parijs die je gezien moet hebben

Place de la Sorbonne Parijs e1558509879679 - 8 pleinen in Parijs die je gezien moet hebben

Place de Fürstenberg

Het “schattige” Place de Fürstenberg vind je in het historische Saint-Germain-des-Prés. Vanaf dit plein, heb je een prachtig uitzicht op de Haussmann-architectuur in zijstraten. Het plein is omzomd met bomen en in het midden een traditionele lantaarnpaal met vijf gloeilampen. Kunstmuseum Musée National Eugène-Delacroix en de fleurige bloemist Flamant dragen bij aan de charme van dit plein.

Place de Furstenberg e1558509939267 - 8 pleinen in Parijs die je gezien moet hebben

Place de Furstenberg Parijs - 8 pleinen in Parijs die je gezien moet hebben

Place de la Concorde

Place de la Concorde is het grootste plein van Parijs en vind je ten oosten van de Avenue des Champs-Élysées. Dit 18e-eeuwse plein, met zijn Egyptische obelisk en machtige fonteinen, biedt uitzicht op de beroemde laan en de Tuilerieën.

Place de la Concorde 1024x768 - 8 pleinen in Parijs die je gezien moet hebben

Place du Tetre

Place du Tertre is beroemd om de vele kunstschilders en is altijd druk. Het plein werd in 1635 geopend en was ooit het dorpsplein van Montmartre en een trefpunt voor bohemiens. Bovenop de hoogste heuvel van Parijs is het volgestouwd met kraampjes met kunstenaars die portretten, landschappen en karikaturen schilderen met aan weerskanten cafés om te genieten van dit uitzicht.

Place du Tetre Parijs e1558510009657 - 8 pleinen in Parijs die je gezien moet hebben

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: