8 manieren om je dromen en doelen waar te maken
Lifestyle

8 manieren om je dromen en doelen waar te maken

We zitten net drie dagen in het nieuwe jaar en dat leek mij het perfecte moment om 8 manieren om je dromen en doelen waar te maken, met jullie te delen.

Maak een moodboard

Met een moodboard kun je je dromen visueel maken. Pak er een stapel tijdschriften bij of print plaatjes van Pinterest en plakken maar!

Ontwikkel een plan

Wat heb je nodig om je droom waar te maken? Stippel een plan uit en schrijf op wat je nodig hebt om je droom leven waar te maken.

Laat je inspireren

Zoek naar inspiratie van mensen die dezelfde droom als jij hebben en die deze hebben waargemaakt. Hoe hebben ze dat gedaan? Hoeveel tijd heeft ze dat gekost? Welke middelen hadden ze daarvoor nodig? Dit kun je dan ook weer in je plan zetten.

Houd een doelen dagboek bij

Schrijf ik je dagboek je doelen bij en omschrijf je gevoel erbij. Gaat het goed? Of zit het tegen? En hoe komt dat? Kun je het zelf oplossen of heb je iets of iemand nodig om je te helpen bij het verwezenlijken van je droom?

Angst is een slechte raadgever

Als je je droom wilt waarmaken, kun je je geen angst veroorloven. Gezonde spanning daarentegen is juist goed en houd je scherp.

Neem risico’s

Ondernemen is risisco nemen en dat geldt ook voor het waarmaken van je droom. Maar als je dit risico niet neemt, zal er nooit iets van je droomleven waargemaakt kunnen worden.

Stel een deadline

Een deadline stellen is niet altijd om een druk op te voeren, maar als je geen periode vast stelt, dan komt er waarschijnlijk helemaal niets van terecht en dat zou zonde zijn, toch? Zie de weg naar je droom leven als een groot leermoment en wie weet wat je onderweg allemaal voor leuks tegenkomt?

Just do it!

Heb jij nog een aanvullende tip?

BewarenBewaren

24 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: