8 Manieren Om Je Dromen en Doelen Waar te Maken

10 Manieren Om Het Leven van Je Dromen Te Leven

kelli stirrett 429672 2 1024x652 - 8 Manieren Om Je Dromen en Doelen Waar te Maken

8 Manieren Om Je Dromen en Doelen Waar te Maken

We zitten net drie dagen in het nieuwe jaar en dat leek mij het perfecte moment om 8 manieren om je dromen en doelen waar te maken, met jullie te delen.

Maak een moodboard

Met een moodboard kun je je dromen visueel maken. Pak er een stapel tijdschriften bij of print plaatjes van Pinterest en plakken maar!

Ontwikkel een plan

Wat heb je nodig om je droom waar te maken? Stippel een plan uit en schrijf op wat je nodig hebt om je droom leven waar te maken.

 

Laat je inspireren

Zoek naar inspiratie van mensen die dezelfde droom als jij hebben en die deze hebben waargemaakt. Hoe hebben ze dat gedaan? Hoeveel tijd heeft ze dat gekost? Welke middelen hadden ze daarvoor nodig? Dit kun je dan ook weer in je plan zetten.

Houd een doelen dagboek bij

Schrijf ik je dagboek je doelen bij en omschrijf je gevoel erbij. Gaat het goed? Of zit het tegen? En hoe komt dat? Kun je het zelf oplossen of heb je iets of iemand nodig om je te helpen bij het verwezenlijken van je droom?

Angst is een slechte raadgever

Als je je droom wilt waarmaken, kun je je geen angst veroorloven. Gezonde spanning daarentegen is juist goed en houd je scherp.

Neem risico’s

Ondernemen is risisco nemen en dat geldt ook voor het waarmaken van je droom. Maar als je dit risico niet neemt, zal er nooit iets van je droomleven waargemaakt kunnen worden.

Stel een deadline

Een deadline stellen is niet altijd om een druk op te voeren, maar als je geen periode vast stelt, dan komt er waarschijnlijk helemaal niets van terecht en dat zou zonde zijn, toch? Zie de weg naar je droom leven als een groot leermoment en wie weet wat je onderweg allemaal voor leuks tegenkomt?

Just do it!

Heb jij nog een aanvullende tip?

BewarenBewaren

Gerelateerde artikelen

24 reacties

 1. Ik vind het altijd leuk om inspiratie op te doen. Ik sla dan veel dingen op mijn telefoon op. Maar uiteindelijk doe ik er niets mee. Je hebt gelijk, ik moet er een moodboard van maken!

 2. Goed idee, om zo in het nieuwe jaar je richting uit te stippelen. Zelf maak ik graag lijstjes en voor mijn blog heb ik al een heleboel mooie onderwerpen om de komende tijd aan te werken. Ook heb ik enkele ‘blogdoelen’ opgeschreven, maar ik leg de lat niet te hoog. Het moet wel leuk blijven!
  Josephine recently posted…Gelukkig nieuwjaar!My Profile

 3. Fijne tips! Deadlines opstellen werkt voor mij heel erg goed. En wat een tof idee om een moodboard te maken, krijg er meteen helemaal zin in!

 4. Vooral angst is iets wat mij vaak tegenhoudt om aan het waarmaken van dromen te beginnen. De bekende ‘wat als…’. Goede tips van het moodboard en doelendagboek 🙂

 5. Een moodboard maak ik elk jaar opnieuw. Dat helpt voor mij echt heel goed. Ik heb het naast mijn bed op de muur hangen en word op die manier dagelijks aan mijn dromen en doelen herrinert. Wat je zegt over risico’s nemen is ook helemaal waar. Daar heb ik het soms nog wat moeilijk mee. Om aan te werken dus 🙂 Handige tips!

 6. Wat een mooi en waardevol lijstje met tips! Ik vind vooral dat doelendagboek heel slim bedacht. Ik kan me voorstellen dat dat heel erg helpt om aan je doelen te blijven werken, juist als het misschien even tegenzit.

 7. Fijne tips!
  Toen ik net begon met mijn blog zat ik samen met mijn vriend te brainstormen aan de hand van een moodboard. Inmiddels heb ik een agenda en vaste tijden dat ik blog. Doordat ik alles goed plan heb ik nooit geen stress dat ik moet editen of dat ik iets ‘moet’ schrijven!

  Tof artikel. 😀

  Liefs
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.