Reizen

7x waarom het zo fijn is aan de Franse Rivièra

Het is bijna zover! Over een paar dagen vertoef ik aan de Franse Rivièra, een vakantie waar ik heel lang naar uitgekeken heb. Inmiddels heb ik dit deel van Frankrijk al een aantal maal bezocht, maar het verveelt nooit. Er is zoveel te doen en te zien. In dit blog deel ik 7x waarom het zo fijn is aan de Franse Rivièra.

De Franse Rivièra

Het fijne klimaat 
De Franse Rivièra is een zeer geschikte plaats voor zonaanbidders en mensen die de kou willen ontvluchten. Deze regio heeft meer dan 300 dagen zon per jaar heeft, zelfs in de winter, terwijl je in de verte de besneeuwde toppen van de Alpen ziet liggen. In de winter blijft de dagtemperatuur in Nice rond de 12 graden steken (uitzonderingen daargelaten). Een prima plek om van alle seizoenen te genieten.

Fantastische gastronomie
Dankzij de diversiteit van de bevolking kun je aan de Franse Rivièra gerechten uit alle hoeken van de wereld proeven. De lokale producten zijn subliem! Kwalitatief goed eten is heel belangrijk voor de Fransen. Op de markt wordt er vaak gesproken over de kwaliteit van een product, of hoe je een bepaald product het beste kan bereiden. Er wordt veel tijd aan besteed om de maaltijd te nuttigen. Er zijn veel restaurants en brasseries waar je dit perfect kun doen.

Italië om de hoek
Italië is naast de Franse Rivièra gesitueerd. Je kunt er een dagje heen, zoals Ventimiglia of San Remo. Dit geeft weer een andere dimensie van cultuur, eten en taal aan je vakantie.

Straat in San Remo 1024x749 - 7x waarom het zo fijn is aan de Franse Rivièra

Skiën in de winter, strand in de zomer
Op een steenworp afstand van de Franse Rivièra vind je de Franse Alpen. Zo kun je je van vakantie van twee seizoenen genieten op maar 1,5 uur rijden afstand.

Kleuren van de zee
Een van de meest fascinerende bezienswaardigheden van de Franse Rivièra, vooral in Nice, is de constant veranderende kleur van de zee. De kleur wordt beinvloed door het weer en de wrijving van de stenen in het water. Zo zie je elke dag een andere tint blauw, groen of turquoise. Hier is de naam “Côte d’Azur” ook aan ontleend.

Monaco zee - 7x waarom het zo fijn is aan de Franse Rivièra

Bezienswaardigheden

Er is ontzettend veel te doen en te ontdekken aan de Franse Rivièra. Van actief tot minder actief, cultureel, winkelen of op gastronomie gebied. Mocht je hier vragen over hebben, mag je me altijd mailen (darinanykl@gmail.com).

Fijne stranden 
In Nice vind je alleen rotsstranden (vergeet je waterschoenen niet!), in Antibes, Cannes en Villefranche-sur-Mer kun je naar een zandstrand. In dit artikel vind je de 12 mooiste stranden aan de Cote d’Azur.

Ben jij weleens aan de Franse Rivièra geweest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: